14.01.20 DI Pressemeddelelse

Virksomheder søger lærlinge på DM i Skills

Når DM i Skills løber af stablen fra i morgen i København, deltager mange af DI’s medlemsvirksomheder. Dels for at støtte og vise flaget i Danmarks største event for erhvervsuddannelserne - dels for at tiltrække nye lærlinge. For DI-virksomhederne er DM i Skills et af de største udstillingsvinduer til unge, der skal i gang med at vælge uddannelse.

DM i Skills har over en årrække vokset sig større og større, og mange DI-virksomheder er repræsenteret med deres lærlinge og elever og nogle også med egne aktiviteter. DI har en naturlig plads i arrangementet og deltager i år med mottoet: ”Gør en forskel – tag en erhvervsuddannelse!”

DM i Skills er en fest. Men det er samtidig dyb alvor for mange af de over 100 DI-virksomheder, som i år er repræsenteret i Bella Centret, når konkurrencen fra torsdag afholdes for 9. gang. DI og virksomhederne kæmper for at få de unges opmærksomhed og tiltrække flere lærlinge til de erhvervsuddannelser, hvor virksomhederne mangler faglærte. For mens nogle erhvervsskoleelever har svært ved at få en praktikplads inden for bestemte brancher, så er der efterspørgsel efter elever i andre brancher, f.eks. inden for industriproduktion.

- Der er i den offentlige debat meget opmærksomhed på, at virksomhederne opretter for få lærepladser til erhvervsskoleelever. Helt berettiget. Men det er ikke det fulde billede. Der er også brancher, som har vanskeligt ved at finde elever f.eks. inden for fagene industritekniker og maskinsnedker.  Derfor er det også uddannelser, som kan opleves på DM i Skills, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI.

DI håber, at mange unge - uanset om de står og skal vælge uddannelse efter folkeskolen eller har været omkring gymnasiet og endnu ikke har valgt uddannelse - og deres forældre vil besøge DM i Skills. Ikke blot for at følge den spændende konkurrence, hvor 300 erhvervsuddannelseselever dyster i de mange erhvervsuddannelsesfag, men også for at opleve det spændende håndværk, som virksomhederne fremviser. Håndværket, som de faglærte præsterer i virksomhederne, viser til fulde, hvilke spændende job, der ligger for enden af en erhvervsuddannelse.

- Danmark behøver flere faglærte. Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser i Danmark og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt at vise de besøgende, at erhvervsuddannelserne indeholder et væld af uddannelser med spændende job i den anden ende. Og i øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig – en erhvervsuddannelse åbner virkelig mange døre, siger Lone Folmer Berthelsen.

På DI’s egen stand vil man kunne deltage i en stafet, som vil føre de unge rundt til en række af de uddannelser, som DI arbejder aktivt med at udvikle.

DI’s stand og aktiviteter er åbne på DM i Skills alle dage i hele åbningstiden, torsdag den 16. til lørdag den 18. januar, og hvor der er gratis adgang. Kom og få en snak om fag, praktikmuligheder, jobmuligheder og videreuddannelsesmuligheder. Forældre meget velkomne.

For cases eller flere oplysninger: Lars Bøgeskov, presserådgiver i DI, tlf. 2236 3138

For interview: Lone Folmer Berthelsen, uddannelseschef i DI, tlf. 4032 0943

Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4782
  • Mobil +45 2236 3138
  • E-mail larb@di.dk

Relateret indhold