07.12.20 DI Pressemeddelelse

DI: Nye restriktioner bør følges op med strakshjælp og kompensation til ramte virksomheder

Når myndighederne vurderer, at den stigende smittespredning i store dele af Danmark kræver nye restriktioner, så indretter virksomhederne sig efter det. De nye, omfattende restriktioner får dog massive negative konsekvenser for de ramte virksomheder, der igen kastes ud i en kamp for at kunne overleve. Der bliver brug for at følge restriktionerne op med hurtig hjælp og fuldt ud dækkende kompensation til de ramte virksomheder og job.

-  Vi forstår på myndighedernes vurdering, at situation er alvorlig, og der skal ageres for at bremse smitten nu. Men så omfattende restriktioner får godt nok også alvorlige konsekvenser for eksempelvis alle vores forlystelsesvirksomheder, der har kæmpet og investeret for at kunne tjene noget af det tabte ind her i julen. De virksomheder bliver nu igen kastet ud en kamp for deres overlevelse, og de får brug for strakshjælp og fuldt ud dækkende kompensation for det tabte, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

Han vurderer, at nedlukningen af skoler fra 5. klasse vil få betydning for mange virksomheder og deres medarbejdere.

- Virksomhederne har i videst muligt omfang sendt deres medarbejdere på hjemmearbejde, fordi myndighederne opfordrer til det. Vi véd fra foråret, at det selvsagt bliver vanskeliggjort, når medarbejderne skal balancere arbejde og hjemmeundervisning. Men vi har en klar forventning og forhåbning om, at skolerne har bygget videre på deres erfaringer og er bedre rustet til fjernundervisning, siger DI-direktøren.

Endelig understreger DI, at det altafgørende mål fortsat er at begrænse smitten og få situationen under kontrol.

- Selv om vi ser en markant stigning i smittespredningen lige nu, har Danmark stadig langt bedre greb om udviklingen end de fleste lande. Sådan skal det gerne blive ved med at være, så situationen ikke løber ud af kontrol. Nu gælder det så om, at vi som samfund tager hånd om de virksomheder og job, som nu igen må holde allerhårdest for. Det er helt afgørende, hvis vi også ønsker at bevare alle de kulturtilbud og oplevelsesvirksomheder, som vi alle sætter pris på, siger Lars Sandahl Sørensen, DI.

- Selv om vi står midt i en situation med yderligere nedlukning, er det vigtigt, at regeringen og myndighederne i tæt dialog med erhvervslivet arbejder videre på en klar strategi for, hvordan vi kan genåbne oplevelseserhvervet på forsvarlig vis ved hjælp af eksempelvis straks-test. Vi har simpelthen brug for at få skabt en langsigtet vej fremad for vores kultur- og oplevelsesvirksomheder, siger DI-direktøren.

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør og pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold