16.12.20 DI Pressemeddelelse

DI: Nye restriktioner er forhåbentlig årets sidste

Smitten skal under kontrol, og virksomhederne har – sammen med resten af danskerne – en stor interesse og et stort medansvar for, at vi nu får brudt smittekæderne. Men forhåbentlig ser vi nu meget snart effekterne af de seneste ugers stramninger, så dagens nye restriktioner kan blive årets sidste. Både virksomheder og borgere har brug for størst mulig gennemskuelighed - og en længere planlægningshorisont, mener DI.

- Vi har alle sammen en stor interesse i og et lige så stort fælles ansvar for at få bragt smitten under kontrol. Derfor lytter vi og indretter os selvfølgelig efter dagens nye omfattende restriktioner. Det er virkelig en bekymrende udvikling i tallene, men forhåbentlig begynder vi snart at se effekterne af de omfattende restriktioner. Jeg håber, at vi med dagens pressemøde har set årets sidste nye restriktioner, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Han understreger, at DI og virksomhederne har forståelse for, at de markante stigninger i smittetallene fører til nye restriktioner. Men erhvervslivet efterspørger en klar plan og en længere planlægningshorisont.

- Både for virksomhederne og for borgerne er det vigtigt og nyttigt at få en længere planlægningshorisont og mere gennemskuelighed, så der ikke kommer nye restriktioner nærmest fra dag til dag. Selvfølgelig skal vi som samfund kunne reagere hurtigt. Det har vi stor forståelse for, men jo mere gennemskuelighed og forudsigelighed, jo bedre, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han understreger, at det fortsat er en fælles samfundsopgave at sikre dækkende og hurtig kompensation til de virksomheder og medarbejdere, der bliver ramt af restriktionerne.

- Med en så markant og hurtigt nedlukning af endnu flere virksomheder og erhvervsdrivende har Folketinget selvsagt en akut opgave med at få sikret dækkende kompensation – og få det lynhurtigt ud at virke samtidig med nedlukningen, så vi passer bedst muligt på både virksomheder og job, som nu må lukke ned af hensyn til os alle, siger DI-direktøren.

Han kommer med en kraftig opfordring til alle danskerne om at overholde myndighederne anbefalinger om hyppige test og selvisolation.

- Lige nu har vi alle sammen et ansvar for at få knækket kurven hurtigt og effektivt. Det drejer sig om menneskeliv, om arbejdspladser og om livsværk, som lige nu er truet. Det ansvar skal vi hver især tage endnu mere på os, så Danmark forbliver ét af de samfund, der har klaret sig bedst igennem denne krise. Det kræver, at danskerne udnytter de gode muligheder for at lade sig teste – og nøje følger anbefalingerne fra myndighederne, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold