02.12.20 DI Pressemeddelelse

DI: Stimulipakke vil sætte skub i genstarten af Danmark

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen tager positivt mod den økonomiske stimulipakke, som regeringen i dag har aftalt med et bredt flertal af Folketingets partier.

- Danskerne, arbejdspladserne og virksomhederne befinder sig i en historisk kritisk situation med fortsat smittespredning og med de store begrænsninger, som restriktionerne pålægger samfundet og erhvervslivet. Vi er glade for den store opbakning, der er fra et bredt flertal i Folketinget til at sikre beskæftigelsen både på vores hjemmemarkeder og i eksportvirksomhederne. I denne tid har vi særligt brug for brede og gode politiske aftaler på tværs af Folketinget, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI hæfter sig ved, at aftalepartierne tager vigtige skridt til at holde hånden under den danske eksport, som tjener indtægter hjem til det danske velfærdssamfund år efter år. Aftalens eksportpakke vil ifølge DI være en tiltrængt hjælp til de virksomheder, som med forsinket virkning er blevet hårdt ramt af coronakrisen.

- Det er virkelig vigtigt og positivt, at partierne tager så klare skridt til at sikre eksporten. Nu gælder det om at sikre, at det bliver lettere for vores virksomheder at komme i kontakt med kunder ude på eksportmarkederne – og at danske eksportmedarbejdere bliver prioriteret, når vaccinerne bliver til rådighed næste år. Indtjeningen til vores velfærdsamfund er fuldstændig afhængig af, at vi har velfungerende eksportvirksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI hilser det også velkomment, at partierne bag aftalen vil sætte mere fut i forbruget med frigivelsen af de sidste feriepenge.

- Det er godt nyt for dansk økonomi, at de resterende to uger af de indefrosne feriepenge udbetales til danskerne – det har vi selv foreslået og arbejdet for. Det vil være med til at give et tiltrængt boost til dansk økonomi. Det er dog vigtigt, at pengene udbetales i god takt med, at restriktionerne er ophævet. Det vil øge danskernes mulighed for at sætte ekstra fart i de brancher, som har været hårdest ramt, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren opfordrer til, at regeringen og partierne i foråret er klar til at prioritere penge fra krigskassen til at understøtte en genstart med fokus på den grønne omstilling.

- Med denne aftale bruges der lidt af krigskassen, som er afsat på finanslovforslaget for 2021. Når finanslovsaftalen kommer i hus, vil der blive brugt noget mere. I DI anbefaler vi, at man ikke bruger hele krigskassen på finansloven, men holder nogle af pengene klar til foråret. Vi skal dosere midlerne i de rette mængder og på de rigtige tidspunkter, så vi skaber flest mulige job og mest mulig fremgang og udvikling. Vi skal sikre, at pengene understøtter grøn omstilling - og investeringer i fremtiden, siger DI-direktøren.

Endelig glæder han sig over, at regeringen og partierne har afsat 210 mio. kr. til en kommende vækststrategi for de danske Life Science-virksomheder.

- Life science industrien er et lys i mørket under COVID-19 med fortsat flot eksport og bidrag til vækst og arbejdspladser. Det enorme potentiale er dog slet ikke udnyttet, og derfor er det helt centralt, at vi får en virkelig ambitiøs life science strategi, som bygger på et sundhedsvæsen i verdensklasse til gavn for borgerne og som udstillingsvindue for eksport af danske life science- og biotekløsninger. Derfor er det virkelig fornuftig og vigtigt, at der er afsat penge til den opgave, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringens foreslåede udvidelse af Boligjob-ordningen er desværre ikke med i denne politiske aftale. DI opfordrer fortsat regeringen og Folketinget til at udvide og styrke ordningen for at sætte gang i flere grønne renoveringer og mindske sort arbejde.

 

 

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret