10.12.20 DI Pressemeddelelse

DI: Vigtigt for danske arbejdspladser, at lønkompensation bliver genindført

Tusindvis af virksomheder og arbejdspladser er hårdt ramt af de restriktioner, som nu er indført i 38 kommuner for at få kontrol om smittespredningen. Det gælder ikke kun på de tvangslukkede virksomheder, men også de mange underleverandører og brancher, som mærker følgevirkningerne af nedlukningen. Derfor har det været fuldstændig afgørende – hurtigt – at få genindført lønkompensationsordningen.

- Rigtig mange virksomheder er hårdt pressede af coronakrisen og de nye restriktioner, og derfor har vi arbejdet hårdt for hurtigt at få genindført lønkompensationsordningen. Vi kommer ikke til at undgå afskedigelser i denne svære situation, men aftalen her kan være med til at begrænse dem og holde hånden under tusindvis af job i virksomhederne, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

Han understreger, at mange virksomheder allerede melder om færre kunder og indtægter.

- Siden de nye restriktioner blev indført, har vi talt med rigtig mange berørte virksomheder, som i forvejen var pressede – og nu bliver ramt igen. Vi er meget tilfredse med, at det hurtigt er lykkedes at indgå en aftale, der kan være en hjælp til at kunne beholde medarbejderne i job, selv om virksomheden må lukke eller har store fald i indtjeningen, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Han peger på, at lønkompensationsordningen dog fortsat indebærer udgifter fra virksomhederne.

- Vi håber, at rigtige mange virksomheder igen vil anse lønkompensationsordningen som et værktøj, de kan bruge i en svær krisetid. Men det er også vigtigt, at både politikere og resten af samfundet véd, at lønkompensation stadig indebærer, at virksomhederne betaler en del af lønnen til medarbejdere, som er sendt hjem. Så de virksomheder, der bruger ordningen, tager et meget stort ansvar i en meget svær tid, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Som led i trepartsaftalen er den såkaldte arbejdsfordelingsordning også blevet fremrykket, så den træder i kraft i midten af december.

- Vi står i en alvorlig krisetid, hvor der er brug for alle tænkelige værktøjer og løsninger til at klare os igennem. For nogle virksomheder kan ordningen om arbejdsfordeling være rigtigst for dem, og derfor er vi tilfredse med, at den ordning nu bliver fremrykket, siger Kim Graugaard.

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold