30.03.20 DI Pressemeddelelse

DI: Ny aftale holder hånden under tusindvis af arbejdspladser

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har mandag eftermiddag aftalt at forbedre aftalen om lønkompensation. Virksomheder, der sender medarbejdere hjem med fuld løn, får nu mulighed for at få en lønkompensation på 75 procent af lønnen for funktionærer og 90 procent af lønnen for timelønnede – med et maksimumbeløb på 30.000 kr. for begge. Der er tale om markante forbedringer af ordningen, som vil holde hånden under tusindvis af arbejdspladser, lyder det fra DI.

- Det er et lyspunkt i en svær tid, at ordningen om lønkompensation bliver gjort klart mere attraktiv for mange virksomheder, som er presset helt i bund. Det vil give endnu flere virksomheder en reel mulighed for at beholde deres medarbejdere, så vi kan redde tusindvis af arbejdspladser, siger adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at flere end 11.000 virksomheder allerede har søgt om at bruge lønkompensationsordningen. Med dagens aftale ventes flere virksomheder med mange funktionærer at bruge ordningen.

- Vi har talt med rigtig mange virksomheder, som for alt i verden vil holde fast i deres medarbejdere. Men de har ikke kunnet få dækket en stor nok del af lønudgifterne til, at det kunne bære i en tid, hvor omsætningen er styrtdykket. Det har vi fået forbedret, så redningskransen er blevet endnu større og når ud til flere virksomhedere og medarbejdere, siger Lars Sandahl Sørensen.   

Han glæder sig over, at regeringen og arbejdsmarkedet parter så hurtigt har kunnet blive enige om at sikre den vigtige justering af ordningen, som gælder med tilbagevirkende kraft.

- Rigtig mange virksomheder har peget på, at der var brug for den forbedring, så også de kan bruge ordningen og sende medarbejderne hjem med løn, og det har vi skabt en mulighed for nu. Vi har fra starten aftalt med regeringen og lønmodtagersiden, at vi skulle være klar til at justere aftalen, og det har vi nu leveret – sammen. Det er den danske model, når den er bedst, siger Lars Sandahl Sørensen.

I weekenden lykkedes det også at få en afklaring, som indebærer, at lønkompensationsordningen også kan bruges i rotation med skiftende medarbejdere. Den afklaring, som DI har arbejdet for, har stor betydning for mange virksomheder og vil også bidrage til, at endnu flere virksomheder ventes at bruge den.

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold