17.04.20 DI Pressemeddelelse

DI: Aftale om genåbning giver tro på en vej ud af coronakrisen

Med nattens aftale om en bredere genåbning af samfundet er der virkelig grund til at glæde sig. Først og fremmest fordi tusindvis af mindre erhvervsdrivende endelig kan åbne deres forretning og byde kunderne tilbage. Men også fordi det giver optimisme både i virksomhederne og i samfundet, fordi der viser sig en vej ud af krisen, mener DI.

- Det er tusindvis af virksomheder, som vi alle sammen er afhængige af i dagligdagen og har et forhold til, som nu endelig kan åbne. Man kommer til at mærke, at samfundet og tilværelsen er mere normal på mandag. Det giver tro på fremtiden, og der er virkelig brug for, at vi alle sammen nu hjælper de virksomheder godt i gang, når de åbner deres forretning, siger ad. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

- Vi befinder os i en kritisk fase lige nu, hvor Danmark har håndteret nedlukningen hurtigt, effektivt og handlekraftigt. Nu gælder det om at klare genåbningen lige så godt, så vi både sundhedsmæssigt og økonomisk kommer så hurtigt og godt igennem som muligt. Aftalen, om at de mindre liberale erhverv nu kan åbne, er godt nyt. Det giver grund til optimisme, siger DI’s adm. direktør.

Han hæfter sig ved, at de større oplevelsesvirksomheder ikke er med i denne fase. Det var ventet, og erhvervslivet har forståelse for, at det fortsat er afgørende at begrænse smitten og undgå markante tilbageslag. Men de virksomheder og arbejdspladser får brug for hjælp.

- Der er stadigvæk rigtig mange medarbejdere og virksomheder i oplevelsesindustrien, som af hensyn til danskernes sundhed og vores samfund må holde lukket. De betaler en høj pris ved nedlukningen, og dem skal vi holde hånden under med hjælpepakker og tiltag, så vi også har gode oplevelser at vende tilbage til efter krisen, siger DI-direktøren.

Endelig kvitterer DI positivt for, at regeringen og Folketinget også genåbner domstolene.

- Det er helt afgørende for et velfungerende samfund, at vi også nu genåbner domstolene. Det er vigtigt for erhvervslivet, og det er vigtigt for hele Danmark, at vi både får åbnet resten af den private sektor og den offentlige sektor gradvist op, siger Lars Sandahl Sørensen.

Yderligere oplysninger: 
Vicedirektør & pressechef Per Geckler Møller, 2949 4434 

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk