16.04.20 DI Pressemeddelelse

DI opruster på klimapolitik med ny vicedirektør

DI tager nu yderligere skridt for at sikre, at erhvervslivet spiller en offensiv rolle inden for klimapolitikken. Det sker ved at ansætte en vicedirektør, som skal arbejde på tværs og sikre, at alle brancher bliver involveret i den grønne omstilling.

DI har ansat Anne Højer Simonsen i den nyoprettede stilling som vicedirektør og leder af DI’s klimapolitiske enhed. Hun vil få bred kontakt til DI’s medlemmer, hvor hun får ansvaret for DI’s udvalg for klima- og energipolitik og vil indgå i tæt samarbejde med DI’s branchedirektører i arbejdet med at sikre, at Danmark har en grøn førerposition, og at den går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser. Hun vil især arbejde tæt sammen med branchedirektør i DI Energi Troels Ranis.

- Anne Højer Simonsen ved rigtig meget om klima og klimapolitik. Hun kender de politiske processer ud og ind, hun har et stort netværk, kan kommunikere klart og tydeligt, så man forstår det, og så er hun en dygtig og erfaren leder. Jeg ser derfor rigtigt meget frem til, at vi får Anne med på holdet, siger direktør i DI Kent Damsgaard.

DI har gennem de senere år løbende styrket indsatsen for klimaet. I efteråret lancerede DI, som de første, en 2030-plan med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion og samtidig skabe vækst, velstand og flere arbejdspladser.

Siden november har DI desuden spillet en central rolle i de klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen. Og nu tager DI altså yderligere skridt for at sikre, at erhvervslivet kommer til at spille en offensiv og proaktiv rolle i det klimapolitiske arbejde.

- Vi kan se at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft. Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi, siger Kent Damsgaard.

Med den nyoprettede stilling sikrer DI, at alle typer virksomheder og alle brancher aktivt og tæt bliver involveret i de mange nye indsatser, som skal bidrage til Danmarks grønne førerposition.

- Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand, siger Anne Højer Simonsen.

Anne Højer Simonsen kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI. Inden da var hun afdelingschef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet fra 2011-15 og vicedirektør i Energistyrelsen fra 2005-11. Hun har den første arbejdsdag i DI den 1. maj 2020.

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold