22.04.20 DI Pressemeddelelse

DI udskyder for 200 mio. kr. kontingentbetalinger

Dansk Industri (DI) har i dag besluttet at udskyde de  mere end 18.000 medlemsvirksomheders kontingentbetalinger til DI og relaterede medlemsforeninger for 2. kvartal 2020 frem til udgangen af august. Dermed udsætter organisationen for anden gang i træk betaling af kontingentet. Det vil give virksomhederne en lempelse af likviditeten på op til 200 mio. kr.

- Vi har som den centrale erhvervsorganisation for små og store virksomheder også et naturligt ansvar for at gå foran og vise, at DI selv er klar til at bidrage til, at virksomheder og danske arbejdspladser klarer sig godt gennem denne krise, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han understreger, at DI arbejder intensivt - politisk, i de mange rådgivningsfunktioner og i relation til samarbejdet med myndighederne og det offentlige – for at holde hjulene i gang i virksomhederne. Udsættelsen af kontingentbetalingen for anden gang i træk er et yderligere bidrag, som vil give virksomhederne en velkommen likviditetslempelse.

- DI’s vigtigste bidrag i denne tid er selvfølgelig den fokuserede indsats, som DI’s medarbejdere gør for at rådgive, vejlede og hjælpe. Men nu vælger vi for anden gang at udsætte betaling af kontingentet, så DI kan give en meget direkte håndsrækning til alle de virksomheder, der er trængte på likviditeten - så vi også selv igen gør det, vi foreslår vores politikere og andre at gøre, siger DI-direktøren.

DI opfordrer samtidig de virksomheder, som har mulighed for det, til at række andre, nødlidende virksomheder en hjælpende hånd. Eksempelvis ved at man som virksomhed betaler regninger hurtigst muligt og fremskynder fremtidige ordrer.

- Coronakrisen har om noget vist, hvor afhængige vi er af hinanden – også virksomhederne imellem. Derfor er det vigtigt, at de virksomheder, som er mindre hårdt ramt af krisen, også har blik for, at deres underleverandører, kunder og samarbejdspartnere kommer bedst muligt igennem krisen. Vi skal hjælpe hinanden, hvor vi kan. Jo flere steder, vi kan give hinanden en håndsrækning, jo bedre, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold