23.06.20 DI Pressemeddelelse

DI: DMI-data kan være guld for den grønne omstilling

En guldgrube af offentlige data om alt fra temperatur til nedbør og vind bliver stillet til fri rådighed af DMI fra i dag. Det glæder DI, der ser store perspektiver i de offentlige data

- Data er viden og viden er uundværlig, når vi skal omstille vores samfund til en grønnere fremtid. Derfor er det fantastiske nyheder, at DMI sætter så vigtige data til fri afbenyttelse, siger Christian Hannibal, konstitueret branchedirektør i DI Digital.

Der er tale om frie meteorologiske observationsdata, dvs. rådata som temperatur, nedbør og vind fra DMI's netværk af vejrstationer i Danmark og Grønland.

Vi håber, at data om vind og vejr kan hjælpe erhvervslivet og beslutningstagere til at gøre vores samfund endnu grønnere. Og så håber vi, at der kan opstå en underskov af små virksomheder, der kan bruge DMI-data som råstof til innovation, siger Christian Hannibal.

Borgere, virksomheder og myndigheder kan på dmi.dk/friedata gratis og nemt tilgå data. Deloitte har i 2016 vurderet, at gratis meteorologiske data alene i el-, fjernvarme- og landbrugssektoren kan indfri et uforløst effektiviseringspotentiale på op mod 135 mio. kr. årligt.

- Dette bør danne skole, og det offentlige bør sætte endnu flere data i spil om alt fra transport til sundhed – selvfølgelig på en ansvarlig vis med respekt for privatlivets fred, siger Christian Hannibal.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold