27.08.20 DI Pressemeddelelse

DI ansætter ny politisk direktør

Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, Dansk Industri, får en ny direktør i spidsen for det politiske arbejde, når Emil Fannikke Kiær tiltræder som politisk direktør. Emil Fannikke Kiær kommer til DI fra en stilling som vicedirektør og COO i ATP. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen glæder sig over ansættelsen af en så stærk kandidat til stillingen, hvor Emil Fannikke Kiær får direktionsansvaret for at koordinere DI’s omfattende politiske arbejde – herunder også direktionsansvaret for organisationens analyser og samfundsøkonomiske modeller og planer.

- Vi har valgt Emil Fannikke Kiær i et usædvanlig stærkt felt af kandidater, fordi han kommer med en særdeles høj grad af faglighed, et indgående kendskab til centraladministrationen og frem for alt er han en dygtig og ambitiøs leder. Dertil er han vant til at agere med stor politisk forståelse. Det gør ham til den helt rigtige til sammen med kolleger og medlemsvirksomheder at fortsætte og udvikle DI’s politiske arbejde for, at Danmark kan være et stærkt og godt samfund af drive virksomhed i - og at leve i, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

I ATP har Emil Fannikke Kjær været med til at drive en modernisering og professionalisering sammen med koncernledelsen. Forud for karrieren i ATP har Emil Fannikke Kiær arbejdet som økonomi- og it-direktør i Fødevareministeriet og som underdirektør i DR og Finansministeriet. Han er 42 år og cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

- Danmark og danske virksomheder står lige nu over for nogle ekstraordinært store udfordringer – og tilsvarende store muligheder. Både når det gælder vores håndtering af coronakrisen og vejen videre frem mod et samfund i grøn vækst. Det kræver omfattende og komplekse løsninger, og Emil Fannikke Kiær har vist, at han har kompetencerne til at stå i spidsen for DI’s indsats for at finde og arbejde for de bedst mulige løsninger, siger DI-direktøren.

Emil Fannikke Kiær ser frem til at starte i jobbet i DI.

- Jeg anser DI som den helt centrale organisation i Danmark, når det handler om at udvikle det danske samfund – og fremfor alt bidrage til, at danske virksomheder og arbejdspladser også står stærkt om 5, 10 og 25 år. Det er et stort ansvar og en vigtig opgave, hvor DI virkelig kan gøre en forskel. Så selv om det er med vemod, at jeg tager afsked med ATP og mine gode kolleger, så glæder jeg mig  til at komme i gang med jobbet og bruge min erfaring i rollen som politisk direktør i DI, siger Emil Fannikke Kiær.

Emil Fannikke Kiær tiltræder i stillingen som politisk direktør senere på året.

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold