13.01.21 DI Pressemeddelelse

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

- Det er helt vildt, at vi mere end ti år efter finanskrisen aldrig er kommet tilbage fra det dyk, vi så i etableringen af nye virksomheder. Med 2021 og vaccinen har vi endelig taget fat på slutfasen af coronakrisen, og derfor er det også det helt rigtige tidspunkt at sætte nogle langt højere ambitioner for dansk iværksætteri, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

DI har nedsat et Advisory Board med en stribe iværksættere, investorer og eksperter -  se listen nederst - som skal komme med deres bud på, hvordan vi gør det lettere at starte nye virksomheder, som kan vokse sig store og stærke herhjemme og blive til højvækstvirksomheder.

- Vi har en vision om, at Danmark skal være et langt bedre sted at starte virksomheder og vel og mærke virksomheder med vokseværk.  Det vil altid være forbundet med en risiko at starte virksomhed, men vi skal sørge for, at unødvendige bump ikke står i vejen for iværksætterens succes. Helt konkret bør målsætningen være, at vi skal have flere nystartede virksomheder end før finanskrisen, og at de skaber højere vækst og flere job i hele landet, siger Lars Sandahl Sørensen, DI.

Tallene viser, at iværksætteriet lider under følgerne af corona, der har lagt en dæmper på danskernes lyst til at skabe nye virksomheder.

- I tider med mere usikkerhed om fremtiden bør man derfor rette søgelyset ind på de udfordringer, som kan gøre beslutningen om at starte virksomhed unødvendig stor. For dem med hovedet fuld af gode idéer og en iværksætter i maven skal det gøres attraktivt at turde realisere sine drømme, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI er der en række barrierer for et godt iværksættermiljø. Det gælder bl.a. adgang til kapital og kompetencer samt kommercialisering af forskning. Derfor kommer DI i den nærmeste fremtid med en række konkrete forslag, som bredt vil forbedre vilkårene for iværksætterne samt skubbe på udviklingen af nye grønne teknologier og bæredygtige løsninger.

- Danmark er ikke et dårligt land at starte virksomhed i – men vi skal sigte meget højere end at være nogenlunde. Der skal være flere, som finder iværksættervejen attraktiv, og vi skal have flere vækstiværksættere. Et dynamisk iværksættermiljø er ganske enkelt nødvendigt for at opretholde det langsigtede økosystem af virksomheder og dermed vækst og velstand i Danmark, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Læs mere om DI’s iværksætter advisory board her

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold