06.10.21 DI Pressemeddelelse

Dansk Luftfart: Vi skal vinke farvel til rejserestriktionerne

Fra 1. november skal det være slut med restriktioner for flyrejsende. I øjeblikket er der ikke nye bekymrende varianter af coronavirus i omløb, og med det store antal vaccinerede – både herhjemme og i udlandet - er det på tide at droppe restriktionerne, mener Dansk Luftfart.

- Restriktionerne skal væk, og rejsereglerne skal tilbage til tiden før coronakrisen. Flyselskaberne er klar til at sørge for transporten, så endnu flere udlændinge kan komme til Danmark og opleve ”hverdagen”, som statsministeren sagde ved Folketingets åbning, siger direktør Michael Svane fra brancheforeningen Dansk Luftfart.

En ekspertgruppe nedsat af regeringen anbefaler, at Danmark bliver genåbnet efter en risikobaseret tilgang, hvor fokus er på bekymrende varianter af coronavirus. Det handler om at undgå import af nye bekymrende varianter – ikke import af smitte med kendte varianter.

Det er en tilgang, som Dansk Luftfart støtter. Konkret betyder det, at Danmark fra den 1. november bør gå over til at overvåge situationen.

- Udgangspunktet bør være, at der ikke er restriktioner uanset, hvor du kommer fra. Men hvis en bekymrende variant kommer frem i et land, skal restriktioner genindføres på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering – og meget gerne i tæt samarbejde med luftfartsbranchen, siger Michael Svane

Dansk Luftfart foreslår også, at kategorien ”skraveret orange” i Udenrigsministeriets rejsevejledninger bortfalder. Der er tale om information om, at der er indrejserestriktioner i et givent land, og det afholder unødigt mange fra at rejse.

- Både danskere og udlændinge tørster efter at komme ud og opleve verden igen. Og så længe der er så godt styr på smittesituationen i mange lande, og de vaccinerede bliver flere og flere, så er det i alles interesse at få fjernet de sidste restriktioner, siger Michael Svane.

- Det vil skabe vækst og indtjening til Danmark og gavne en hårdt trængt turisme- og oplevelsesøkonomi, der endnu ikke har en omsætning i nærheden af, hvad den var før coronakrisen.

Den politiske aftale om de nuværende rejserestriktioner udløber med udgangen af oktober 2021.

 

Claus Kaae-Nielsen

Claus Kaae-Nielsen

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 3820
  • Mobil +45 2332 6829
  • E-mail clkn@di.dk

Relateret indhold