28.10.21 DI Pressemeddelelse

DI Thy/Mors: Mors mangler unge

Fremtidens arbejdskraft er i fare, hvis ikke Mors kan holde på og tiltrække flere unge. Lejeboliger og et kig til Thy kan måske hjælpe, lød det, da 15 lokalpolitikere tog DI’s KV21-bus til debat på Dencker og Erling Jensen A/S i dag.

Udfordringen var de helt enige om – de 15 lokale politikere og erhvervsfolk, der var steget på Dansk Industris KV21-bus for at køre til debat om blandt andet arbejdskraft på Dencker A/S og Erling Jensen A/S.

- Demografien er i mod os, vi risikerer at have 1.400 færre personer i den arbejdsdygtige alder inden for de næste 15 år, og derfor er det nødvendigt at sætte ind nu, sagde Simon Frilund, CFO hos Dencker.

Han understregede, at Morsø Kommune skal blive endnu bedre til at holde på de unge, der uddanner sig lokalt, og til at trække nogle af de fraflyttede unge retur til Mors.

Simon Frilund er selv en af de sidste. Han er uddannet uden for Mors og vendt tilbage. I dag er han ansvarlig for Denckers økonomi og salg – i en alder af 27 år. Hjemkomsten var dog ikke uden overvejelser om blandt andet boligsituationen.

- Da jeg skulle beslutte mig, var det stort set umuligt at opdrive en lejebolig, så jeg måtte købe et hus. Jeg tror, vejen frem for Mors kunne være at have flere boligformer, sagde Simon Frilund.

Fra bybo til thybo på Mors

Annette Svindborg fra Dansk Folkeparti var helt enig i idéen om flere boligformer som en måde, at give til- eller hjem-flyttere en chance for at prøve Mors af. Hun fortalte desuden, at der lige nu er 49 ungdomsboliger til studerende under opførsel på Tranevej i Nykøbing.

Adm. direktør Francois Grimal fra Dolle A/S havde også et bud på flere unge – og dermed mere arbejdskraft - til Mors.

- Kig på initiativet "Fra bybo til thybo", hvor studerende kommer i praktik i en virksomhed i Thy med fri bil og bolig og hjælp til f.eks. at lære at surfe. Den ordning fungerer godt hos os på Dolle A/S, sagde han.

Det er der god fornuft i, mente formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen.

- Hvis det virker i Thy, kan det måske også virke på Mors. Vi har de samme udfordringer, så måske kan vi også lære af hinanden og blive bedre til at samarbejde, sagde han.

Kontakt

Chefkonsulent Henrik Marcher, DI Aalborg, heml@di.dk, 4015 8858
Pressekonsulent Karen Witt Olsen, kawokawo@di.dk, 2212 4134

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold