04.10.21 DI Pressemeddelelse

DI varmer op til dansk Tour de France-start med fremstød til Frankrig

I juli 2022 skal Danmark lægge asfalt til Tour de France-starten Grand Départ. Verdens største cykelbegivenhed er et unikt udstillingsvindue for danske styrkepositioner. Derfor varmer DI op med et erhvervsfremstød til Paris 14. oktober med H.K.H. Kronprinsen og erhvervsministeren i spidsen.

14. oktober stiller DI op ved Tour de France-målstregen på Champs Elysées i Paris med H.K.H. Kronprinsen, erhvervsminister Simon Kollerup og 10 danske virksomheder, der skal vise danske styrkepositioner inden for life science, digitalisering, sportstech og fødevarer forud for Tour de France-starten i Danmark i 2022.

- Der er mindre end et år til startskuddet lyder til Tour de France i Danmark - og det glæder vi os meget til. Hele verden kommer til at se med i 2022, når cykelryttere kører gennem Danmark. Den store internationale opmærksomhed skal vi også bruge på at fremvise danske styrkepositioner. Derfor varmer vi op allerede nu med et erhvervsfremstød til Paris med en række danske virksomheder, siger Thomas Bustrup, international direktør i DI.

På deltagerlisten er Alk-Abello, cBrain, Coloplast, H. Lundbeck, Heka Dental, LEO Pharma, Lindberg, Mate.Bike International, Novo Nordisk og Rynkeby. Alle virksomhederne får mulighed for at mødes med nøgleaktører i Frankrig og udlandet, når organisationen A.S.O., der står bag Tour de France, løfter sløret for hele ruten for Tour de France 2022 ved le Palais de Congrés.

- Inden for cykelsporten bliver det ikke større end Tour de France. En af grundene til at Danmark kan tiltrække en så vigtig og stor begivenhed er, at Danmark og Frankrig har haft tætte og stærke bånd i mange år. Det gælder nu i forhold til cykelsport og gælder også i forhold til eksport, siger Thomas Bustrup.  

- I sommeren 2021 samlede Danmark sig om store sportsbegivenheder som EM i fodbold og OL i Tokyo. Jeg er nok ikke den eneste, der var overvældet over det danske fællesskab og holdånd. Nu er det cykelløbets tur, og det støtter vi fra erhvervslivets side 100 procent op om. For det handler om mere end sport. Det handler om at vise, hvad Danmark er, siger Thomas Bustrup.

Erhvervsfremstødet finder sted i samarbejde med den danske ambassade i Paris, Food Nation og VisitDenmark.

For yderligere kommentarer kontakt DI’s presserådgiver Ditte Rieland, tlf. +45 2246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk. Og for yderligere oplysninger om fremstødet kan konsulent Emil Stub kontaktes på tlf.: +45 3377 3904 eller e-mail: emns@di.dk

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4951
  • Mobil +45 2246 7822
  • E-mail dirh@di.dk

Relateret indhold