15.10.21 DI Pressemeddelelse

DI: Vi kan ikke undvære private børnehaver

Regeringen er med støttepartierne og Alternativet blevet enige om, at private vuggestuer og børnehaver fremover ikke skal kunne trække overskud ud af driften af daginstitutionerne. Dansk Industri frygter, at aftalen giver større pasningsudfordringer i fremtiden.

Det er slut med at trække overskuddet ud af private daginstitutioner. Det er realiteten efter at regeringen, dens støttepartier og Alternativet er blevet enige om en ny politisk aftale om de fremadrettede rammer for nyoprettede og eksisterende privatinstitutioner.

- Vi er mildest talt chokerede og helt uforstående over for en politisk aftale, der forsøger at gøre op med et problem, som ikke findes. Det kan have dramatiske konsekvenser for de mange familier, som ønsker private børnehaver og vuggestuer og for de ildsjæle, der driver dem, siger Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri (DI).

Aftalen skaber stor usikkerhed for de private, som lige nu er i gang med bygge og drive nye børnehaver og vuggestuer i kommunerne, hvoraf mange allerede har store pasningsudfordringer – mere end 25.000 børn passes allerede i private daginstitutioner.

- I de kommende år skal der investeres massivt i udbygningen af børnehaver og vuggestuer. Private både kan og vil investere over hele landet. Mange vil nu meget naturligt stille sig selv spørgsmålet, om hvorvidt det overhovedet kan betale sig at give sig i kast med opgaven, siger Jakob Scharff og fortsætter: 

- I sidste ende rammer aftalen alle de forældre, der både nu og de kommende år kan se ind i lange ventelister eller skal køre meget langt for at få børnene passet. Det er skudt fuldstændig ved siden af, at man reelt udelukker nogle, fra at deltage om en fælles opgave, siger han.

Yderligere oplysninger fås hos branchedirektør Jakob Scharff, tlf. 2112 9423, e-mail jasc@di.dk eller presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, e-mail benr@di.dk

Ben Ron

Ben Ron

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4785
  • Mobil +45 2830 5452
  • E-mail benr@di.dk

Relateret indhold