29.10.21 DI Pressemeddelelse

Løfte fra Bornholms politikere: Bedre sagsbehandling og samarbejde med virksomhederne

På DI’s bustur til to lokale virksomheder med 30 byrådskandidater på Bornholm lovede alle partier bedre samarbejde med erhvervslivet. Men udgangspunktet er også en sidsteplads i DI’s måling af alle Danmarks kommunernes erhvervsvenlighed.

Bornholms Kommune endte på en ærgerlig sidsteplads i Dansk Industris undersøgelse af danske kommuners erhvervsvenlighed. Blandt andet viste undersøgelsen, at kun 36 procent af de bornholmske virksomheder vil anbefale andre virksomheder at bosætte sig på øen. Det var det triste bagtæppe, da 30 byrådskandidater fra alle partier torsdag var på virksomhedsbesøg med DI’s kommunale valgbus. Men forhåbentlig bliver det bedre, når det nye byråd sætter sig i stolene efter nytår. For alle partier lovede bedre samarbejde og specifikt bedre og hurtigere sagsbehandling efter valget.

Bussen kørte tidligt om morgenen politikerne ud til hotel og konferencecenteret Green Solutions House i Rønne. Her bød hoteldirektør Trine Richter og Jens Koefoed, formand for DI Byggeri Bornholm og direktør for PL Entreprise, velkommen til skrap kritik af kommunens sagsbehandling og samarbejde med erhvervslivet. De to værter fremlagde talrige eksempler.

- Papirer bliver væk og sagsbehandlingen er langsommelig og usmidig. Og trods løfter fra kommunen er det ikke blevet bedre. Vi har en løbende dialog og stiller gerne op, men vi efterlyser, at det giver resultater, sagde Jens Koefoed.

Over en bred kam var politikerne enige om, at der nu må gøres noget - især ved kulturen i forvaltningen.

- Vi har fra politisk hold pligt til at gøre noget ved kulturen i forvaltningen, sagde Enhedslistens Helle Munk Ravnborg, der blev efterfulgt af blandt andre borgmester Thomas Thors (S).

- Det er utilfredsstillende, som det kører nu – jeg ved det. En af løsningerne, vi arbejder med, er en bedre organisering i kommunen, hvor medarbejderne kommer tættere på hinanden, sagde han.

Bussen kørte herefter til Klemensker for at smage ost, få rundvisning og ikke mindst debattere på Bornholms Andelsmejeri. Adm. dir. Per Olesen lagde igen op til at forbedre samarbejdet mellem kommune og øens virksomheder gennem eget eksempel. Mejeriets trængsler med vandforsyning er mange, men som han sluttede med at sige.

- Det skal dog nok løse sig. Jeg kæmper generelt for en bedre dialog mellem kommunen og de bornholmske virksomheder i fremtiden.

DI var repræsenteret af underdirektør Torben Liborius, og han sluttede da også i positiv tone.

- Bornholm klarede sig godt nok dårligt i årets DI-måling af virksomhedernes tilfredshed med deres kommune. Men husk nu, at virksomhedernes vigtige samarbejde med jobcentret fungerer rigtig godt – også ifølge DI’s undersøgelse. Og Bornholm er en fantastisk ø med masser af rigtig gode virksomheder, så der er også meget der virker. Det er værd at have med sig som politiker, når problemerne skal løses i næste valgperiode, sagde Torben Liborius.

Yderligere oplysninger:

Pressekoordinator i DI Lars Bøgeskov, 22363138, LARB@DI.DK

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

 

Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4782
  • Mobil +45 2236 3138
  • E-mail larb@di.dk

Relateret indhold