27.10.21 DI Pressemeddelelse

Virksomheder til politikere: Hjælp med at skaffe - og holde på - udenlandske medarbejdere

Fokus på hele familien kan måske holde bedre på de udenlandske medarbejdere, vi har så hårdt brug for, sagde adm. direktør for Bobach Stålentreprise til de 17 lokale politikere, der tog DI’s KV21-bus til debatmøde i Aalborg i dag. Et nyt partnerskab mellem Aalborg Kommune og erhvervsliv er måske på vej.

På Bobach Stålentreprise A/S i Aalborg kan man ikke undvære faglærte smede fra udlandet.

Helle Popp Bobach forklarede de 17 lokale politikere, der havde taget Dansk Industris KV21-bus til debat på virksomheden i Aalborg Øst, at de udenlandske medarbejdere er en enorm ressource, som bidrager til virksomheden, men også til samfundet og lokalområdet generelt. Og at der er brug for hurtige løsninger, der kan afhjælpe at aktuelt stort pres på arbejdsmarkedet.

- Jeg tror, vi skal blive bedre til at fokusere på hele familien, når vi arbejder med tiltrækning. Så de har lyst til at blive her og blive en del af vores samfund. Det er en opgave, som vi er nødt til at blive endnu bedre til at samarbejde om, sagde hun.

Venstres spidskandidat Jan Nymark Thaysen bakkede Bobachs adm. direktør op.

- En "pakkeløsning" for udenlandske medarbejdere er en rigtig god idé. Vi skal kigge hele vejen rundt og  hjælpe praktisk, administrativt, i gang med foreningsliv og alt, hvad der hører med til at falde godt til et nyt sted, sagde han.

Nyt partnerskab på vej?

Noget tyder på, at der er noget at hente for Aalborg. Sammenlignet med Danmarks største kommuner har Aalborg i dag den laveste andel af udenlandske medarbejdere blandt de fuldtidsbeskæftigede – cirka 7 procent - og ligger dermed lavere end både Odense, Aarhus og København.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen kom på banen med et konkret forslag: Et nyt partnerskab mellem Aalborg Kommune og erhvervslivet.

- Jeg synes, vi skal bruge denne anledning til at etablere et partnerskab, som skal afdække og afhjælpe de udfordringer, vores små og mellemstore virksomheder har. Også i forhold til at tiltrække og holde på udenlandske medarbejdere. SMV’erne spiller en afgørende rolle i vores kommune, og de må og skal ikke føle sig overset, sagde han.

Kontakt

Chefkonsulent Henrik Marcher, DI Aalborg, heml@di.dk, 4015 8858
Chefkonsulent Dennis Jensen, DI Vendsyssel deje@di.dk, 2065 5202

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold