04.11.21 DI Pressemeddelelse

Allerøds virksomheder til politikere: Hjælp os med erhvervsgrund og busser

Mangel på erhvervsgrunde og kollektiv trafik presser virksomheder, der er i vækst. De 17 lokalpolitikere, der onsdag tog DI’s KV21-bus til debat på PP Møbler og Holms Finmekanik ApS, lovede at se på løsninger.

Det er ikke supernemt at være virksomhed i Allerød for tiden. Særligt ikke, hvis man - som PP Møbler - gerne vil udvide produktionen for at følge med den stigende efterspørgsel på møbelklassikere men ligger i et villakvarter på en skolevej.

- De seneste 10 år har vi fordoblet vores omsætning. Vores ordrebøger er fulde det næste år, så vi har brug for at udvide eller flytte. Men det kniber med erhvervsgrunde i kommune, og vi har brug for hjælp.

Sådan sagde ejer og adm. direktør for PP Møbler, Kasper Holst Pedersen onsdag den 3. november til de 17 lokalpolitikere, der havde taget Dansk Industris valgbus til debat på virksomheden i Lillerød.

Allerøds borgmester Karsten Längerich (V) lovede at se på sagen.

- Alle her ønsker, at PP Møbler fortsat skal være en del af Allerød. Vi er udfordret af fingerplanen, men byrådet må se på, hvordan vi kan udvikle områder og dermed hjælpe virksomheder som jeres, sagde han.

Ingen bil – ingen medarbejdere

I Vassingerød hos Holms Finmekanik fortalte direktør og ejer Peter Holm lokalpolitikerne, at de nu var ankommet til "the wild west" – så langt fra alting, at det presser virksomheden i forhold til at rekruttere.

- Et jobcenter har f.eks. meddelt os, at de ikke kan sende folk til os, som ikke har egen bil. Den kollektive trafik er så sparsom og cykelstierne ikke-eksisterende, at vi ikke kan få medarbejdere, og det er et kæmpeproblem, for vi er i vækst, sagde han.

Miki Dam Larsen, 1. viceborgmester (S) forklarede, at en løsning kræver, at kommunerne i området samarbejder på tværs om, hvad der skal til.

- Vi skal have busser, der kører mere direkte ud til erhvervsområderne på de rette tidspunkter, sagde han på besøget på Holms Finmekanik.

Kontakt:
Chefkonsulent Morten Müller Larsen, mlla@di.dk, 5213 2328
Chefkonsulent Anne Ginderskov Hansen, angh@di.dk, 40795870

 

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Morten Müller Larsen

Morten Müller Larsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3009
  • Mobil +45 5213 2328
  • E-mail mlla@di.dk

Relateret indhold