05.11.21 DI Pressemeddelelse

DI Fyn: Flere unge i Nyborg skal lære, hvad en håndværker laver

Der var ikke forbrødring, da 16 lokale politikere var på virksomhedsbesøg og debat hos murer-, tømrer- og entreprenørvirksomheden Dreier & CO A/S sammen med Dansk Industri Fyn torsdag den 4. november. Men det var lige før. Selv om alle frøs om tæerne i den store hal, blev man enige om, at dialogen mellem virksomheder og byrådspolitikere skal forbedres, når det nye byråd træder sammen i det nye år. Og at der skal sættes kraftigt ind for at få flere unge – både de bogligt stærke og dem, der ikke har det så nemt - til at vælge en faglig uddannelse og karriere.

For nogle år siden var Dreier & Co CO A/S i gang med at adoptere en 6. klasse, som skulle besøge virksomheden jævnligt, og have håndværk integreret på forskellig måde i alle de deres fag, – også tysk! Men så kom corona, og siden er der intet sket.

Tæt skole-virksomhed samarbejde i sigte

- Det er rigtig ærgerligt, for det er så vigtigt, at vi tager fat tidligt og fortæller børnene og de unge, hvorfor det er så fedt at være f.eks. håndværker. Kunne man ikke kickstarte det projekt igen. Jeg vil meget gerne stille mig til rådighed, sagde adm. direktør Steen Johansen fra virksomheden.

En opfordring, som flere af de forsamlede byrådskandidater tog meget positivt imod, og der kom flere forslag på banen.

Besøg af de lokale virksomheder i folkeskolen. Bedre kontakt og information til forældrene. Regneopgaver, der relaterer sig til byggeriet eller industrien. Og ansættelse af en erhvervsplaymaker, der skal arbejde for at skabe bedre forbindelse mellem skoler, erhvervsliv og Nyborg Kommune, var blot nogen af dem.

Jobcentret skal opruste

Jobcentret blev også rundet. Steen Johansen fortalte, hvordan han tidligere havde en fast kontakt på jobcentret, som han talte med jævnligt. Det kunne være, når kommunen havde brug for, at en ledig kom i virksomhedsprøvning, eller når han havde brug for en ekstra medarbejder. 

- Hvis Nyborg ikke havde nogen, hjalp kontakten med at finde en medarbejder fra Odense. Men da hun blev flyttet, stoppede samarbejdet med jobcentret helt, fortalte Steen Johansen.

Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen lovede, at jobcenteret vil genindføre ordningen med kontaktpersoner og samarbejde tæt med virksomhederne. Og borgmester Kenneth Muhs (V) understregede, at man nok skal finde penge til det.

Kontakt

Regionskonsulent Steen Høygaard, sth@di.dk, tlf. 2566 6317

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf.: 2124 4702

 

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Steen Høygaard

Steen Høygaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0124
  • Mobil +45 2566 6317
  • E-mail sth@di.dk

Relateret indhold