05.11.21 DI Pressemeddelelse

DI Fyn: Hvis der står en og siger ”jeg vil” - så ansætter vi ham med det samme

- Ansøgerne skal ikke kunne ret meget. Vi stiller bare som krav, at de kommer til tiden og passer deres arbejde.

Sådan siger driftschef Martin Rasmussen fra virksomheden Scan-Hide i Vester Skerninge, der håndterer og behandler huder fra kreaturer. Her mangler de hele tiden ufaglærte medarbejdere i produktionen. Og mangel på arbejdskraft var hovedemnet, da 15 byrådskandidater torsdag den 4. november besøgte virksomheden sammen med DI Fyn som led i den kommunale valgkamp.

Lige nu mangler Scan-Hide 8-10 mand i produktionen, hvor der arbejder 24 forskellige nationaliteter. Arbejdet ved samlebåndene og i hallen kræver en god fysik, og virksomheden gør rigtig meget for at lære medarbejderne op.

Trafikforholdene til Vester Skerninge er ikke gode nok

- Vi hjælper med dagligdags ting som f.eks. at betale regninger til tiden og den slags. Hvis en ansøger ikke kan dansk, så håndterer vi også det. Men det bliver ikke nemmere af, at vejen her ud til er smal, trafikeret og farlig for cyklister, og at den offentlige trafik til og fra Svendborg og andre byer i nærheden er elendig. Medarbejdere der møder i treholdsskift kl. 6 og 23 er tvunget til at have bil, men det er der mange ansøgere og ansatte, der ikke har, siger adm. direktør Michael Søndergaard.

Både rundvisningen i de fugtige haller og beretningen om Scan-Hides udfordringer gjorde indtryk på de lokale politikere. Alle var enige om, at der skal være en bedre dialog mellem Svendborg Kommune og virksomhederne, når det nye byråd træder sammen til januar og lovede at hjælpe Scan-Hide med både rekruttering og bedre trafikale forhold.

Jobcentret bør opruste de ledige bedre

På Mac Baren Tobacco Company, som byrådskandidaterne også besøgte, mente adm. direktør Jarl Freiesleben, at der er brug for en mere ambitiøs erhvervspolitik, når den nuværende skal fornys næste år. Og politikerne var enige. Konservative argumenterede for et tættere samarbejde mellem kommune og erhvervsliv. Venstre ville gøre mere for at tiltrække flere virksomheder og private arbejdspladser. Socialdemokratiet mente, at arbejdet for at få flere til at tage en erhvervsuddannelse bør opprioriteres. Mens de radikale ville opruste jobcentret. En ambition, som Mac Baren Tobacco Company kunne tilslutte sig.

- De medarbejdere, der bliver anvist fra jobcentret, kunne godt blive bedre forberedt på at varetage et arbejde. Vi så gerne, at de blev uddannet mere, før de kommer ud på virksomhederne, eksempelvis i at regne og læse eller ved at tage et kørekort eller truckbevis, sagde Lone Ginge, produktionsansvarlig for pakkeriet hos Mac Baren Tobacco Company. 

Kontakt

Regionskonsulent Steen Høygaard, sth@di.dk, tlf. 2566 6317

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf.: 2124 4702

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Steen Høygaard

Steen Høygaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0124
  • Mobil +45 2566 6317
  • E-mail sth@di.dk

Relateret indhold