04.11.21 DI Pressemeddelelse

DI Sønderjylland: Ny fabrik i Tønder – hvis der er medarbejdere nok

På aluminiumsvirksomheden Hydro Precision Tubing Tønder A/S har de udviklet et nyt bæredygtigt kabel til elbiler sammen med Tesla, som i de kommende år vil skabe en enorm vækst på virksomheden i Tønder. Men erhvervseventyret afhænger af, om man kan skaffe de medarbejdere, der er brug for. Og det kniber.

At bistå de lokale virksomheder med at rekruttere medarbejdere vil blive en vigtig opgave for det kommende byråd. Og byrådskandidater fra flere partier lovede at hjælpe, da de onsdag den 3. november besøgte Hydro Precision Tubing Tønder A/S. De lokale politikere var inviteret på bustur og virksomhedsbesøg af DI Sydjylland forud for kommunalvalget, og besøget på fabrikken gjorde indtryk. 

Adm. direktør Tommy Seeberg fortalte, hvordan han fornylig blev stillet en halv mia. kr. i udsigt fra Hydros hovedsæde i Norge til en ny fabrik og produktionsanlæg i Tønder – men på betingelse af, at han garanterede at kunne skaffe den rette arbejdskraft. Efter lidt tøven, svarede han ”Yes I can”. Og selv om virksomheden lige nu har 28 ledige stillinger, og som direktøren siger ”bøvler med at skaffe smede, elektrikere, it-folk og programmører”, er han stadig stadig fortrøstningsfuld.

Flere tyske medarbejdere skal trækkes til Tønder 

Allerede i dag kommer en stor del af medarbejderne fra udlandet. Mange er tyske, og Tommy Seeberg vil gerne trække endnu flere tyske familier til Tønder. En opgave, som de lokale politikere meget gerne vil hjælpe med.

Venstres borgmesterkandidat Martin Iversen foreslog, at kommunen skal være bedre til at brande Tønder syd for grænsen og måske love jobgaranti for familier, der flytter til. Socialdemokratiets Torben Struck mente, at der skal bygges bedre boliger i kommunen, som kommende medarbejdere vil efterspørge. Mens Bjørn Ørting Jørgensen fra Borgerlisten luftede ideen om, at kommunen kan indlede kontakt med uddannelsesinstitutioner i f.eks. Tyskland eller Polen og oprette en international linje i folkeskolen.

De unge skal orienteres bedre om faglige uddannelser

Byrådskandidaterne besøgte også virksomheden Ejnar Christiansen Sølsted A/S, som fremstiller moderne vinduer i plast og aluminium. Her er der ansat mange tyske pendlere, men virksomheden har alligevel måttet sagt nej til ordrer, fordi de mangler folk.

Lige nu har virksomheden 4-5 ledige faglærte stillinger. Politikerne var enige om at gøre en større indsats for at oplyse eleverne i de større klasser – og deres forældre – om de mange muligheder, der er for en uddannelse og karriere som faglært.

Kontakt

Chefkonsulent Peter H. Wagner, DI, phw@di.dk, tlf. 2566 6309

Presseansvarlig Helen Jensen, hje@di.dk, tlf.: 2124 4702

 

Se mere om Kommunalvalg 2021 i DI her.

Peter Houmann Wagner

Peter Houmann Wagner

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0188
  • Mobil +45 2566 6309
  • E-mail phw@di.dk

Relateret indhold