09.03.21 DI Pressemeddelelse

DI: Positive smittetal kalder på mere genåbning

Efter SSI’s positive udmeldinger om smittesituationen, vil Dansk Industri have øget genåbningen for børn, unge og erhvervsliv allerede fra næste uge

- Danskerne har udvist stort ansvar for at mindske smittespredningen. Derfor skal vi nu vise danskerne tillid til yderligere genåbning.

Sådan siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI), og han mener, der skal yderligere fart på genåbningen, når smittetallene arter sig så godt. SSI’s direktør Henrik Ullum har meldt ud, at smitteudviklingen heldigvis har ”fulgt et af de mere gunstige scenarier”, og det får DI til at pege på flere områder der kan åbne allerede fra næste uge.

- Først og fremmest skal vi tænke på vores børn og unge. De skal af sted i skole og på deres uddannelsesinstitutioner som det allerførste. De har døjet længe nok med mistrivsel, svære undervisningsforhold og manglende fællesskaber. Det, håber vi, kan lade sig gøre allerede fra næste uge, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Han peger konkret på 5.-10 klasser i folkeskolen, efterskoler, højskoler, videregående uddannelser og erhvervsuddannelser – eventuelt med visse forholdsregler. Lars Sandahl Sørensen mener også, at en række erhverv er klar til yderligere genåbning i næste uge.

- Der er allerede gode erfaringer med detailhandlen, og derfor skal vi følge op med genåbning af storcentre og store butikker. Også liberale erhverv kan åbne med de nødvendige forholdsregler, som det allerede er blevet forsøgt på Bornholm, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Og så er det på tide at få gang i udendørsserveringen. Danskerne har allerede taget forholdsregler til sig, når det kommer til udendørs kultur og idræt. Det samme vil de gøre ved servering, og derfor skal vi kunne åbne for udendørs caféer og restauranter, så danskerne på forsvarlig vis kan nyde en kop kaffe eller en øl i forårssolen, siger DI-direktøren.

I praksis regner han med, at denne næste fase af genåbningen kan gå i gang mandag den 15. marts.

 

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4951
  • Mobil +45 2246 7822
  • E-mail dirh@di.dk

Relateret indhold