16.04.21 DI Pressemeddelelse

DI: Dejligt med stor genåbning

Regeringen og folketingets partier er blevet enige om yderligere genåbning af samfundet. Meget positivt, mener DI.

Dansk Industri er godt tilfreds med, at regeringen og folketingets partier er blevet enige om yderligere genåbning af samfundet. Det indebærer bl.a., at forsamlingsloftet hæves fra fem til ti personer indendørs og fra ti til 50 personer udendørs. Det skal træde i kraft 21. april, hvorefter det hæves til 25 indendørs, som DI har ønsket, den 6. maj.

- Det er godt, at vi udnytter de lave smittetal til at hæve forsamlingsloftet, så vi igen kan se flere mennesker både i arbejdsmæssig sammenhæng og privat. Vi er meget tilfredse med, at der er blevet lyttet til vores ønske, for vi har brug for at se hinanden mere, selvom vi havde håbet, der var plads til at se flere mennesker indendørs også. Det er længe at vente tre uger på, at loftet indendørs kommer op på 25 personer, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Den 21. april vil der også blive mulighed for indendørs servering på restauranter med bordbestilling og fremvisning af coronapas, ligesom Superligaen åbner igen med begrænset antal tilskuere og ligeledes med coronapas.

- Det er rigtig godt, at vi med coronapasset kan øge genåbningen og fremrykke aktiviteter, der ellers ville have været lukket i længere tid. Det er præcis sådan, vi skal bruge et coronapas, så det kommer danskerne til gavn, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Han tilføjer: 

- Dog skal vi være opmærksomme på, at en række brancher inden for oplevelser, rejser, turisme og eksport fortsat har brug for hjælp, og dem må vi ikke glemme nu.

Partierne er desuden enige om, at en flere skolebørn, studerende og afgangselever kan vende tilbage i skolen, og at der bliver åbnet for mere indendørs idræt for unge og ældre.

- Det er godt for både børn og voksne, at der bliver åbnet mere. En hver genåbning er en god genåbning, og det er godt, at partierne i et bredt samarbejde har fundet løsninger til gavn for erhvervslivet og danskerne i det hele taget. Vi har brug for, at Danmark åbner, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Og det er vigtigt, at partierne fortsat mødes løbende og vurderer, om mere kan åbnes helt og hurtigere, end det sker nu.

Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4782
  • Mobil +45 2236 3138
  • E-mail larb@di.dk

Relateret indhold