07.04.21 DI Pressemeddelelse

En stor dag for dansk forsvarsindustri

En stor dag for den danske forsvarsindustri. Sådan lyder kommentaren fra Dansk Industri til overdragelsen i dag af Danmarks nye kampfly, F35, fra den amerikanske producent, Lockheed Martin til Forsvaret.

- Det er en stor dag for dansk forsvarsindustri. Mange års indsats i Danmark kulminerer med det første dansk F35-fly. I Dansk Industri håber vi, at vores status som medproducent på F-35’eren vil sikre det danske erhvervsliv flere ordre på højteknologi, et løft af kompetencer og ekstra arbejdspladser i fremtiden, siger direktør for forsvars- og aerospaceindustrien i DI, Joachim Finkielman.

- Danmark har opnået en privilegeret adgang til USA og de øvrige partnere i programmet. Så det er mere end et stort industriprojekt. Det er også en sikkerhedspolitisk alliance på forfront af teknologien.

Beslutningen om købet af 27 F35 kampfly blev truffet i 2016. Det skal afløse F-16, som det danske flyvevåben har haft i 40 år. Flere danske virksomheder med Terma i spidsen har siden 2002 været engageret i projektet og over flyets levetid er det forventningen, at vi kan opnå ordre på for ca. 16 mia. kr. til flyets produktion. Hertil kommer mulighed for opgaver relateret til drift og vedligeholdelse af flyene.

- Det er et scoop for de højteknologiske virksomheder i forsvarsindustrien, men også for de mange dygtige medarbejdere, som med deres kompetencer bidrager til flyet og dermed til dansk eksport, siger Joachim Finkielman.

- Industrien bidrager til at skabe tætte relationer til vores vigtigste allierede, og grobund for et tæt operativt samarbejde med USA og andre nære allierede i NATO som Holland og Norge.

Dansk forsvarsindustri omsætter for små 4 mia. kr. om året – 80 pct. er eksport. Branchen leverer tunge faglige kompetencer, bidrager med f.eks. sensorer til overvågning, it og beskyttelse.

Yderligere oplysninger fås hos Joachim Finkielman, tlf. +4561871540, e-mail jofi@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold