13.04.21 DI Pressemeddelelse

Erhvervsfolk skal kunne rejse frit

Regeringen vil nu gradvist genåbne for rejseaktiviteter, men det er stadig for svært at være erhvervsrejsende, siger Dansk Industris adm. direktør,

Tirsdag eftermiddag mødes Folketingets partier for at forhandle om en genåbning af rejseaktiviteter. I et lækket aftaleudkast fremgår det, at genåbningen af rejseaktiviteter skal ske i faser over de kommende måneder. I Dansk Industri (DI) er man glade for endeligt at have fået en plan, men der er ikke taget nødvendige hensyn til eksporten, lyder det fra Danmarks største erhvervsorganisation.
- Det er vigtigt at være forrest i kapløbet om at genetablere eksport og vækst. Derfor skal vi have åbnet grænserne helt for erhvervsrejsende, der skal både ind og ud af Danmark, så vi hurtigst muligt kan indhente det, eksportvirksomhederne har tabt under coronakrisen, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

I det lækkede udkast er der lagt op til visse lempelser på erhvervsrejser, men der er forskel på, hvor man rejser hen, hvor man kommer fra, og hvornår det skal ske. Det giver ikke mening i følge DI.

- Vi må trække en streg i sandet og sige, at alle erhvervsrejser er vigtige for Danmark. Du skal kunne rejse på arbejde i hele verden, og når du kommer hjem, skal du kunne gå på arbejde igen. Og der skal ikke være krav om isolation eller andet, hvis du har vaccine, er immun eller er testet negativ, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Det samme skal gælde for udenlandske erhvervsfolk, der kommer til Danmark. Har du et coronapas, kan du selvfølgelig komme ind og passe dit arbejde, lige meget hvor du kommer fra. Den beslutning burde være nem at tage for politikerne, og det burde kunne ske fra i morgen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Som samfund er vi dybt afhængige af de mange eksportkroner, som tusindvis af danske virksomheder og deres medarbejdere tjener hjem til Danmark. Hvis vi skal have gang i eksporten, skal vi sætte turbo på erhvervsrejserne.

Lars Sandahl Sørensen understreger, at han i øvrigt er glad for udsigten til en bred politiske aftale, der skaber mere klarhed og vished for rejser ind og ud af Danmark.

- Vi har længe efterlyst klare pejlemærker, som virksomheder og borgere kan navigere efter. Hver dag er en kamp for overlevelse for mange virksomheder indenfor turisme, oplevelse, luftfart og rejsebranchen, der nu med den faseopdelte køreplan kan se fremad, siger DI-direktøren.

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4951
  • Mobil +45 2246 7822
  • E-mail dirh@di.dk

Relateret indhold