07.02.22 DI Pressemeddelelse

Mikkel Haarder skal stå i spidsen for forskning, uddannelse og mangfoldighed i DI

Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri har ansat Mikkel Haarder i stillingen som underdirektør og chef for forskning, uddannelse og mangfoldighed.

Mikkel Haarder er cand.scient.pol. fra 1999 og kommer senest fra en stilling som direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Mikkel har tidligere bestredet forskellige stillinger i KL, bl.a. som chef i Center for Børn og Uddannelse, chef for Center for Ledelsesudvikling og chef for Center for Kompetenceudvikling og Personalepolitik.  

- Forskning og uddannelse er råvaren for dansk erhvervsliv, og er det nu mere end nogensinde, hvor vi står over for nogle kæmpestore samfundsudfordringer. Det gælder arbejdsmarkedets behov for medarbejdere med de rette kompetencer og ikke mindst inden for life science og grøn omstilling, hvor der er hårdt brug for nye grønne løsninger, der kan bringe os i mål med vore ambitioner om et CO2-neutralt samfund. 

- Det er nogle meget vigtige opgaver, som jeg er utrolig glad for, at vi har sat Mikkel Haarder i spidsen for, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær, DI.

Udover at stå i spidsen for erhvervsorganisationens arbejde med politisk interessevaretagelse inden for forskning og uddannelse, bliver Mikkel Haarder også ansvarlig for en anden central opgave i DI, nemlig indsatsen for at fremme mangfoldighed og diversitet, herunder i ledelse og virksomhedsbestyrelser. 

- Danmark skal være verdens bedste land at leve og drive virksomhed i. Hvis vi skal nå det mål, er det helt afgørende, at danske virksomheder har adgang til de mest talentfulde medarbejdere uanset køn, alder, etnicitet, kønsidentitet, seksuel orientering med mere. Diversitet i erhvervslivet kan sikre konkurrenceevne og innovationskraft. Det er vigtigt for virksomheder, men faktisk også for vores samfund som helhed, siger Emil Fannikke Kiær. 

Mikkel Haarder kommer til DI med mange års erfaring som leder ikke mindst inden for uddannelsesområdet, ligesom han har stor rutine i at navigere i den politiske del af samfundet. 

- Jeg glæder mig meget til at arbejde for DI, som er en organisation, jeg altid har respekteret for sin seriøsitet og evne til at skabe bedre vilkår for danske virksomheder. Al fremgang afhænger af godt uddannede medarbejdere, verdensklasseforskning og inklusion af mange forskellige kompetencer, hvor diversitet spiller en vigtig rolle. Jeg har valgt at arbejde med uddannelse og viden, fordi det er det vigtigste, man kan gøre. Det er et kæmpe privilegium at kunne arbejde for Danmarks virksomheder, med det som ligger mit hjerte nær, siger Mikkel Haarder. 

Mikkel Haarder bor på Østerbro i København, er gift med Mille og har tre børn. 

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold