24.03.22 DI Pressemeddelelse

DI glæder sig over Andreas Mogensens nye rumrejse

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, glæder sig over nyheden om, at Andreas Mogensen igen skal på en mission i rummet og denne gang på et længere ophold i den internationale rumstation, ISS.

- Andreas Mogensen har imponeret os alle siden hans første tur ud i rummet i september 2015. Han har været en fantastisk rollemodel for unge og en enestående ambassadør for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

- Derfor er det fuldt forståeligt og glædeligt, at Den Europæiske Rumfartsorganisation (ESA) nu har besluttet, at Andreas Mogensen skal på en ny rummission, siger underdirektør Mikkel Haarder, DI.

Andreas Mogensen skal på et seks måneders ophold i den internationale rumstation (ISS) i andet halvår 2023. Det blev annonceret af ESA’s generaldirektør Josef Aschbacher i dag på Uddannelses- og Forskningsministeriets rumkonference på DTU.

Andreas Mogensen har siden sin første rummission mødt mange tusinde unge og vakt deres interesse for udforskningen af rummet – i et samarbejde mellem teknikere, forskningsverdenen og et stort antal virksomheder.

- Rumforskning drejer sig ikke blot om vores forståelse af universet men i meget høj grad også om, at vi her på Jorden kan skabe bedre løsninger, højere vækst og gode arbejdspladser ved hjælp af den teknologi, som udvikles til rummet, siger Mikkel Haarder.

Derfor mener DI, at dansk deltagelse i rumprojekter er vigtig, også fordi vi kan bruge rumteknologi til effektivt at løse mange opgaver her på Jorden med overvågning af vejr, vand, klima, miljø og sikkerhed.

- Vi ser med glæde frem til Andreas Mogensens anden rumrejse. Det bør være startskuddet til en langt større satsning på rumfart i Danmark, siger Mikkel Haarder.

- Vi satser alt for lidt på at være med i udviklingen af nye og banebrydende rumteknologier, som udvikles inden for rumforskning, så DI foreslår, at politikerne fordobler Danmarks investeringer i det europæiske rumsamarbejde. Her og nu investerer vi under halvdelen af niveauet i vores nabolande (Norge, Sverige og Tyskland). Vi ved, at pengene kommer mange gange tilbage, og at det giver en stor gevinst for Danmark i form af ny forskning, ny teknologi samt ny og bedre opgaveløsning, siger Mikkel Haarder.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold