02.03.22 DI Pressemeddelelse

Ny direktør skal sætte fart på genanvendelsen af emballage

Den nydannede forening Dansk Emballage Producentansvar har ansat Marianne Roed Jakobsen som direktør. Hun får til opgave at etablere og drive en organisation, som skal sikre, at emballage som plastikbakker, syltetøjsglas og mælkekartoner bliver indsamlet og genbrugt eller genanvendt.

Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og DagSam dannede kort før jul foreningen Dansk Emballage Producentansvar. Foreningen skal sikre, at mere emballage bliver genbrugt eller genanvendt - til gavn for klimaet, miljøet og pengepungen.

Marianne Roed Jakobsen er nu blevet ansat som leder af foreningen. Hun skal sikre, at virksomheder, der bruger emballage, kan løfte deres ansvar og genanvende emballagen.

- Jeg er rigtig glad for at præsentere Marianne Roed Jakobsen som vores nye direktør. Vi har ansat en stærk leder med erfaring fra både erhvervslivet og den kommunale verden – nu trækker vi for alvor i arbejdstøjet, siger Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI og formand for den nye forening.

Fra 2025 får virksomheder, der bruger emballage, ansvaret for, at deres emballage bliver genbrugt eller genanvendt. Det såkaldte producentansvar er en følge af EU’s emballagedirektiv. Dermed bliver opgaven flyttet væk fra kommunerne, som i dag indsamler emballagen, og i vidt omfang kører den til forbrænding.

Marianne Roed Jakobsen kommer fra en stilling som erhvervs- og kommunikationschef i Egedal Kommune, og har tidligere arbejdet inden for affaldssektoren.

- Det er en utrolig stor opgave, vi står overfor. Derfor glæder jeg mig til at komme i gang og til at etablere det samarbejde med virksomhederne, som skal til for, at vi lykkes. Det har meget store perspektiver for både klimaet og miljøet, hvis vi bliver bedre til at genbruge eller genanvende emballage, siger Marianne Roed Jakobsen.

- Der er mange aktører, som vi vil samarbejde med for at udvikle de bedst mulige løsninger. Der bliver brug for udvikle nye former for emballage, så vi kan øge bæredygtigheden og genanvendelsen af ressourcerne.

Virksomhederne skal selv betale for ordningen. Det er en regning på mere end 2 milliarder kroner om året.

Karin Klitgaard

Karin Klitgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3695
  • Mobil +45 2565 0241
  • E-mail kakl@di.dk

Relateret indhold