23.03.23 DI Pressemeddelelse

DI: 1,3 mia. kr. til arbejdsmiljø sikrer bedre indsats på arbejdspladserne

Regeringens finanslovsudspil indeholder ca. 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026 til bedre arbejdsmiljø. En stor del til at sikre økonomien for Arbejdstilsynet. Resten af pengene går til social dumping og arbejdslivskriminalitet samt Arbejdstilsynets skærpede tilsyn med store bygge- og infrastrukturprojekter.

Med 1,3 mia. kr. i tre år får Arbejdstilsynet mere permanente midler og en mulighed for at planlægge mere langsigtede indsatser ved ikke gentagne gange at stå med usikkerhed om økonomien og mulige fyringsrunder.

- Det er vigtigt, at økonomien i flere år er sikret på et stabilt niveau for et stærk og kompetent Arbejdstilsyn. Den nuværende usikre økonomi for Arbejdstilsynet sikre ikke et effektivt tilsyn, hvor tilsynet har  mulighed for at planlægge langsigtet, og løbende sikre bedst muligt arbejdsmiljø for pengene siger Anders Just Pedersen, underdirektør i DI.

Det er håbet, at den nye bevilling vil blive fulgt op af forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale.

- Det er rigtig godt, at SVM-regeringen nu har givet startskuddet til politiske forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale. Arbejdstilsynet bør arbejde strategisk med de få virksomheder, der ikke overholder arbejdsmiljøreglerne og hvor tilsynsbesøg kan rykke på arbejdsmiljøet. Og der er fortsat en række områder i arbejdsmiljøreglerne, der trænger til en modernisering, som der nu forhåbentligt bliver kræfter til at se på siger Anders Just Pedersen, der dog også ser tidsler i finanslovsudspillet.

- Det er ærgerligt at Arbejdsmiljøpuljen, hvor mindre virksomheder kunne få støtte til arbejdsmiljørådgivning lukker allerede i 2023 inden evalueringen og dermed kendskabet til effekten af puljen er kendt. Der har igangsat mange gode projekter i de to sidste år med støtte fra puljen.

Finansloven skal forhandles hjem i de kommende uger.

Følg os på:

    

Relateret indhold