26.05.24 DI Pressemeddelelse

DI: Gode takter i regeringens grønne løft af erhvervsskolerne

Dansk Industri (DI) bifalder, at at regeringen nu for alvor tager hul på udmøntningen af de afsatte penge til erhvervsuddannelserne.

Regeringen tager med deres udspil 'Forberedt på fremtiden IV' et vigtigt skridt i udmøntningen af de mange lovede millioner til erhvervsskolerne. Det er positivt og længe ventet.

- Vi glæder os over, at der er fokus på grøn omstilling, i det udspil regeringen har præsenteret i dag. Det er helt afgørende, at vi får flere faglærte, til når der f.eks. skal opstilles flere vindmøller og energirenoveres boliger. Derfor haster det med midler til bl.a. udstyr og lærerkvalifikationer i erhvervsuddannelserne, for dygtige faglærte er omdrejningspunktet for mange af Danmarks grønne ambitioner, siger Signe Tychsen Philip, underdirektør for erhvervsuddannelser i Dansk Industri.

- Det er også positivt, at der nu endeligt lægges op til en udmøntning af den tidligere aftale om klimaerhvervsskoler. Det giver rigtigt god mening, at der skabes rammer for specialiserede fyrtårne inden for centrale områder som transport, energi og byggeri. Investeringer, som samles på enkelte skoler men som skal komme hele sektoren til gavn og give nye muligheder for de mange unge og voksne, som ønsker at nørde fag og klimateknologi, siger hun.

Regeringen har med sit udspil lagt op til at afsætte 2,5 millioner kroner årligt i 2024 og 2025 til at gøre 2025 til Erhvervsuddannelsernes år. 

- Det er et rigtig godt og sympatisk forslag, regeringen har lavet om Erhvervsuddannelsernes år. Med forslaget kan langt flere børn og unge får indblik i, hvad en erhvervsuddannelse egentligt er for en størrelse. Og for de unge, der vælger en erhvervsuddannelse, lægges der også op til, at flere elever og lærlinge kan få erfaringer i udlandet i løbet af deres erhvervsuddannelse. Det kan give de unge en stor og vigtig oplevelse i livet at prøve kræfter med sig fag uden for landets grænser, siger Signe Tychsen Philip.

- Med udspillet her udmøntes bare en lille del af de afsatte penge, som er afsat til at løfte erhvervsskolerne. Derfor ser vi frem til, at hovedparten af midlerne skal drøftes politisk. Når det sker, ser vi frem til yderligere taxameterforhøjelser til kvalitetsløft af uddannelserne, midler til udvikling af uddannelser og en tiltrængt udbudsrunde, afslutter hun.

Relateret indhold