DI Mener:

SMV’er udnytter digitaliseringen til fulde

Vi har mange innovative virksomheder, store som små. Hver virksomhed skal have værktøjerne og ressourcer til at være digitalt innovative ud fra deres eget ståsted. Det er DI's vision.

Mange SMV’er udnytter ikke i tilstrækkelig grad digitale teknologier til at effektivisere deres forretning og/eller tilføre ekstra værdi i deres produkter og services.

Samtidig er SMV’er som gruppe meget sårbare overfor cyberangreb. Den enkelte SMV har ikke ressourcer til at have et stort cyber-sikkerhedsberedskab – eller for den sags skyld de kompetencer, der skal til for at drive digitaliseringen frem.

Når SMV’erne samtidig udgør langt størstedelen af de danske virksomheder, så bliver det et problem. Ikke kun for den enkelte, men for vores samlede konkurrencekraft. Digitalisering er ikke kun digitale platforme, kunstig intelligens eller blockchainteknologi. Digitalisering er også skridt som nye digitale samarbejder med andre leverandører og kunder, digital lagerstyring, bedre regnskabssystemer og fornuftig systematisk datahåndtering. Og for mange er det de skridt, der skal trædes først.

I alle brancher er der digitale frontløbere, som har formået at bruge digitale metoder til at udvikle nye produkter og services, eller til at producere det, de nu engang producerer, smartere. Hvis Danmark som det første land i verden for alvor formår at løfte alle virksomheder digitalt, også SMV’erne, vil det kunne løfte dansk konkurrencekraft markant.

Det her skal vi lykkes med

Derfor skal vi være langt bedre til at møde den enkelte virksomhed, der hvor de er, i deres digitale udvikling. De skal have adgang til rådgivning, ny viden, medarbejdere med digitale kompetencer og et imødekommende offentligt
digitalt system.

Vi skal gøre det til en naturlig ting for vores virksomheder at tænke digitaliseringen ind i deres forretning. Udgangspunktet bør være virksomhedens forretningsmodel, og hvordan virksomheden kan bruge de digitale muligheder og værktøjer til at forbedre sin forretningsmodel. Den inspiration og indsigt skal virksomhedslederne have adgang til.

Vi skal give virksomhederne styrke til at handle på it-sikkerhed. Vi har brug for en enhed på tværs af det offentlige og private, der i dagligdagen hjælper SMV’erne til bedre it-sikkerhed. Den skal på eget initiativ varsle SMV’er om sikkerhedshuller, trusler og angreb, der er relevante for den enkelte SMV. Der skal være let tilgængelig information, som vejleder i, hvordan man sikrer virksomheden bedst. Ligesom der skal være et sted, man kan ringe hen, hvis uheldet er ude. Systemet skal sikre, at SMV’en bliver ringet op, hver gang, den har et synligt hul på it-sikkerheden.

 

Publikationer

Digitalisering der flytter Danmark: Kort version af DI's forslag

Hent pjecen

Inspiration

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

Direkte +45 3377 3173

Mobil +45 2084 0194

E-mail riz@di.dk