24.06.19 DI Mener Nyheder

Sol over Danmark – igen i 2019

Sommeren er over os. Ferien står for døren. Solen skinner og producerer masser af energi til danske forbrugere af el og varme.

Status for solenergi

Traditionen tro inviterer DI Energi til statusmøde for solenergi i sensommeren. Det sker torsdag den 29. august. Her får du ikke blot en opdatering på sommerens produktionstal. Der fortælles også om nye danske projekter og muligheder. Der vil også være spændende præsentationer fra nogle af de virksomheder, som udvikler fremtidens løsninger til det hastigt voksende marked for solenergi.

Test- og udviklingscenter for solenergi

Mødet foregår på DTU Risø Campus, hvor du kan se de nyeste test- og udviklingsfaciliteter for solenergi, skabt i samarbejde med European Energy A/S. Her gennemføres test af solpaneler, ligesom en helt ny produktionsfacilitet skal understøtte udviklingsaktiviteterne i den danske sol-branche.

Internationalt overblik

Vi ser på den positive udvikling i markedet for solenergi både i Danmark og internationalt, og vi ser på markedet både indenlands og i udlandet. Formanden for Holland Solar (Nederlandenes solenergiforening) giver et overblik over udviklingen i Holland som inspiration til Danmark.

Solrekord i 2018 – hvad med 2019?

Sommeren 2018 satte rekord for solskin og dermed også solenergi i Danmark og mange andre europæiske lande. Sol udgjorde over 3 pct. af den samlede netto-elproduktion i Danmark i 2018 og over 10 pct. for månederne maj, juni og juli. Kan sommeren 2019 mon leve op til det?

Læs mere

Se mere om Sol over Danmark, hvor DI Energi i samarbejde med DTU inviterer til sommerstatus for solenergi den 29. august på DTU Risø Campus.

Hans Peter Slente

Hans Peter Slente

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3722
  • Mobil +45 2949 4594
  • E-mail hps@di.dk

Relateret indhold