30.09.21 Miljø, energi og klima Høringssvar

Sept. 2021: DI’s høringssvar til fire miljøemner i den grønne taksonomi

DI har netop sendt et høringssvar til EU’s grønne taksonomi om fire miljøemner, virksomheder indflydelse på cirkulær økonomi, vand og marine ressourcer, forureningsundgåelse og biodiversitet.

Hørringsvaret tager udgangspunkt i 993 siders høringsmateriale fra EU Kommissionens ”Platform for Sustainable Finance”, som sætter rammerne for, hvad der skal betragtes som grønne investeringer fremover.

Det er børsnoterede virksomheder med over 500 medarbejder, som i første omgang er berørt af rapporteringskravet efter taksonomien, men det vil sandsynligvis generere et markedstræk i forsyningskæderne. Specielt denne del er DI opmærksom på i sin opfølgning.

DI bakker op om taksonomien og tanken bag og har engageret sig centralt i arbejdet. På den anden side er det vigtigt, at taksonomien virker miljømæssigt, så det ikke alene bliver en administrativ rapporteringsforpligtigelse.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet Miljø, Energi og Klima med relevante nyheder fra erhvervslivet, pressemeddelelser samt invitationer til fysiske og virtuelle arrangementer. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Løber

Morten Løber

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3935
  • Mobil +45 2027 5245
  • E-mail molo@di.dk

Relateret indhold