20.12.19 Miljø, energi og klima Nyheder

Bliv klædt på til dit næste cirkulære udbud

Invitation til masterclass: Hvis CO2-aftrykket skal mindskes, bør fokus lægges på offentlige indkøb, da materialeindkøb er ansvarlig for størstedelen af klimabelastningen.

Offentlige myndigheder indkøber for ca. 320 milliarder kroner årligt. Det er en stor ”muskel”, som kan være med til at trække markedet i en mere cirkulær retning og skabe mindre affald i kommuner og regioner.

På masterclass for cirkulære indkøb vil der sættes fokus på erfaringer indenfor produktområderne tekstiler, byggeri, møbler og plast. De deltagende få indblik i, hvordan cirkulære udbud kan bruges som katalysator for cirkulær omstilling og være en del af løsningen på Danmarks affaldsproblem.

Masterclass for cirkulære indkøb bliver afhold af Forum for bæredygtige indkøb i samarbejde med Aalborg Kommune, Aalborg Universitet, Gate 21 og Cirkulær Sjælland projektet, Kommunalteknisk Chefforening samt Partnerskab for offentlige grønne indkøb.

Masterclassen henvender sig primært til udbudskonsulenter samt miljø-, bæredygtigheds- og affaldsmedarbejdere i kommuner og i regioner. Det er gratis at deltage.

Tid og sted

Masterclass for cirkulære indkøb er torsdag den 30. januar 2020, 9:30 til 15:00.

Argo, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde.

Hvad er Forum for bæredygtige indkøb?

Forum for bæredygtige indkøb arbejder for at fremme miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser i både offentlige og private virksomheder. Det gøres ved at dele og formidle viden og netværk og ved at opbygge kompetencer hos indkøbere og leverandører.

Forum for bæredygtige indkøb er et non-profit netværkssamarbejde mellem organisationer på tværs af brancher og sektorer. DI deltager i Forums for bæredygtige indkøbs styregruppe.

Tina Sternest

Tina Sternest

Miljøkonsulent