06.06.19 Miljø, energi og klima Nyheder

Nordic Circular Hotspot er på vej!

Aktører fra Danmark, Sverige og Norge er gået sammen om at etablere Nordic Circular Hotspot. En platform for vidensopbygning, erfaringsudveksling og netværk omkring omstillingen til cirkulær økonomi mellem de nordiske lande.

Circular Hotspot er oprindeligt et initiativ etableret i Holland som en offentlig-privat platform, hvor virksomheder, vidensinstitutioner og myndigheder samarbejder internationalt. Formålet er at udveksle viden og stimulere iværksætteri inden for cirkulær økonomi. Nu er en nordisk udgave blevet opstartet.

Nordic Circular Hotspot kan sætte nordiske, cirkulære løsninger på verdenskortet

Nordic Circular Hotspot samarbejdet blev lanceret på World Circular Economy Forum, der blev afholdt i Helsinki den 3-4. juni 2019. Her deltog over 2000 personer fra mere end 100 forskellige lande.

Etablering af det nordiske samarbejde vil styrke den cirkulære omstilling i Norden og bidrage til at sætte Norden på verdenskortet som et hotspot for cirkulære løsninger.

Nordic Circular Hotspot vil invitere regeringer, byer og regioner, virksomheder og vidensinstitutioner til at arbejde tæt sammen om praktiske og skalerbare løsninger tilpasset både store som små og mellemstore virksomheder.

Norden som den perfekte testregion for cirkulær innovation og samarbejde

Hotspot-konceptet omfatter aktiviteter, der kan:

  • stimulere deling af viden og erfaring mellem de nordiske lande,
  • sætte Norden på verdenskortet som et hotspot for cirkulære løsninger og styrke eksport- og importmuligheder globalt
  • og udbrede bedste praksis mellem myndigheder, lande og virksomheder.

Det første, det nordiske samarbejde vil tage fat på, er at kortlægge relevante aktører i Norden og gennemføre en lang række interviews for at fastlægge, hvilke aktiviteter og indsatsområder Nordic Circular Hotspot skal prioritere.

Nordic Innovation har støttet arbejdet med at opbygge den nordiske samarbejdsplatform.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk