18.06.19 Miljø, energi og klima Nyheder

Nye kødbakker fra Danish Crown vil nedsætte CO2-udledningen markant

Danish Crown vil reducere CO2-udledningen fra deres plastbakker med 54 pct. Det sker ved at udskifte plastmaterialet i plastbakkerne til PET-plast, hvoraf 80 pct. af plasten er genanvendt plast.

Snart udskifter Danish Crown deres kødbakker af plast, så de kommer til at bestå af PET-plast. Det betyder udskiftning af 55 millioner bakker årligt. Hvis de nye bakker genanvendes, vil CO2-udledningen fra bakkerne nedsættes med 54 pct. Hvis de ikke genanvendes vil CO2-udledningen kun reduceres med 6 pct.

Hvis vi genanvender den samlede mængde plastaffald, der er tilgængelig i Danmark, kan vi spare atmosfæren for 700.000 ton CO2. Danish Crowns initiativ bringer Danmark et godt skridt nærmere at udnytte det store potentiale.

I dag bliver koncernens 55 millioner plastbakker ikke genanvendt. Det svarer til 1000 tons plastik årligt, der ikke genanvendes. Det vil Danish Crown lave om på med de nye PET-plastbakker, som består af 80 pct. genanvendt plast. Med tiden er målet at dette øges til 100 pct.

For at nå op på de 100 pct. kræver det, at forbrugerne og kommunerne sorterer og indsamler mere plast – og at det bliver gjort mere ensartet i hele landet. Det forsøger Danish Crown at påvirke med kommunikation på selve plastbakkerne. Her vil koncernen informere om de nye miljøvenlige bakker, og på den måde motivere forbrugerne til mere genanvendelse.

- Nu tager vi sammen med dagligvarekæderne et stort skridt i den rigtige retning, og så håber vi, at kommunerne vil gøre en endnu større indsats for at få både forbrugere, virksomheder og institutioner til at sortere affald, så blandt andet kødbakkerne kan blive genanvendt i stedet for at ende som fjernvarme, siger Preben Sunke, Group COO og ansvarlig for bæredygtighedsstrategien i Danish Crown.

Det er Danish Crowns sorte plastbakker, og deres datterselskab Frilands grønne bakker, som fremover vil bestå at PET-plast.

Yderlig information

Læs mere hos Danish Crown selv
Louise Bünemann

Louise Bünemann

Fagleder for EU miljøpolitik

  • Direkte +45 3377 3024
  • Mobil +45 4070 6911
  • E-mail lobu@di.dk