07.12.21 Miljø, energi og klima Nyheder

Producentansvar for emballage på trapperne!

I 2025 træder et producentansvar på emballage i kraft i Danmark. Det betyder, at alle virksomheder, der sætter produkter på markedet med emballage om, får ansvaret for, at emballagen genbruges eller at emballageaffaldet indsamles, sorteres og genanvendes.

Introduktion til producentansvar og hvad det er for en størrelse.

Producentansvaret, som er udstedt af EU, udspringer af ”forureneren-betaler-princippet”, som kort sagt betyder, at virksomheder holdes ansvarlige for egen forurening. I december skal rammerne for det kommende producentansvar for emballage forhandles politisk i Folketinget.

I DI ser vi frem til at få rammerne på plads, så implementeringen kan gå i gang. Op mod 40.000 virksomheder vil blive omfattet af det udvidede producentansvar for deres emballager. Jo før vi ved, hvordan systemet indrettes, jo hurtigere kan virksomhederne komme i gang med forberedelserne.

Hjælp til at løfte producentansvaret

DI er sammen med erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv, Landbrug og Fødevarer samt Dagsam gået sammen om at etablere en organisation, der på vegne af virksomheder skal varetage det udvidede producentansvar for emballage. Din virksomhed behøver nemlig ikke selv køre ud og indsamle emballageaffaldet. Det er muligt at melde sig ind i en såkaldt kollektivordning, der kan løfte ansvaret for en, ved bl.a. at varetage registreringen af emballagemængder, sikre at affaldet samles ind, sendes til sortering og genanvendelse og til sidst afsættes som genanvendte materialer på markedet.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold