17.03.21 Miljø, energi og klima Nyheder

Ny energimærkning skaber større gennemsigtighed

EU introducerede den 1. marts 2021 den nye generation energimærker. Den bedste energiklasse hedder ikke længere A+++, for nu er plusserne forsvundet og forbruger og forhandlere skal derfor igen vende sig til energiskalaen A til G.

I takt med, at produktudviklingen har gjort vores apparater mere og mere energieffektive, er der med tiden blevet tilføjet plusser til den oprindelige A-G energiskala. De mange ”+’er” har gjort det sværere at skelne mellem de mest effektive produkter, men fra d. 1. marts 2021 vil A være det højeste energimærke.

Forhandlerne har frem til d. 18. marts 2021 til at udskifte energimærket på følgende produkter online og i butikkerne: køleskabe, frysere, vaskemaskiner, kombinerede vaske/tørremaskiner, opvaskemaskiner samt TV og elektroniske skærme. Derudover vil der fra d. 1. september 2021 også blive indført nye energimærker for lyskilder.

Som noget helt nyt vil alle energimærkninger have en QR-kode, hvor forbrugerne kan hente flere informationer om produktet via EU produktdatabasen EPREL. Læs mere her.

Ændringer af ecodesignregler

Der er ydermere indført ændringer til en række produktforordninger med krav, som trådte i kraft d. 1. marts 2021. Ændringerne ved omnibus-reguleringerne indfører ikke skærpede produktkrav, men den ændrede tekst kan have betydning for din virksomhed.

Læs mere her
Louise Bünemann

Louise Bünemann

Fagleder for EU miljøpolitik

  • Direkte +45 3377 3024
  • Mobil +45 4070 6911
  • E-mail lobu@di.dk

Relateret indhold