Digitalisering er fremtiden - og vi skal investere i fremtiden!

Video: Aleksander Hørup
07.04.21 Miljø, energi og klima Nyheder

DI: Ny digitaliseringsplan med 46 konkrete forslag

DI har lanceret en digitaliseringsplan med 46 konkrete forslag til, hvordan vi med hjælp af digitale værktøjer og ny teknologi skal få Danmark ud af coronakrisen og samtidig skabe mere vækst og velfærd.

DI præsenterede den 17. marts 2021 digitaliseringsplanen ”Digitalisering der flytter Danmark” med forslag til, hvordan ny teknologi som f.eks. kunstig intelligens og øget brug af data kan bruges til at effektivisere både den offentlige og private sektor og sætte skub i den grønne omstilling.

SMV’erne som udgør rygraden i dansk erhvervsliv, bør i højere grad udnytte de digitale teknologier, da værktøjerne kan effektivisere deres forretning og tilføje værdi til produkter og services. Centralt i digitaliseringsplanen er derfor forslag til bedre udnyttelse af det digitale råstof, hvis Danmark skal forblive et af verdens mest digitaliserede samfund.

Grøn omstilling gennem digitalisering

Bedre datadeling og dataopsamling kan bidrage til at sætte gang i den grønne omstilling – både i forhold til at reducere CO2-udledninger og til at øge ressourceeffektivitet. I en cirkulær økonomi er der behov for at kunne spore produkter og materialer. Her kan digitaliseringen være en stor hjælp. Konkret foreslår DI:

  • Kvalitet i genanvendelsen gennem testforsøg med digitale vandmærker
  • Et intelligent og enstrenget datasystem for affald og ressourcer
  • Digitalt bygnings- og materialepas der højner genanvendelse af ressourcer

Læs mere om digitaliseringsplanen og de konkrete forslag her

DI's digitaliseringsplan
Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold