09.02.22 Miljø, energi og klima Nyheder

Udviklings- og fundingtilbud fra Danmarks miljøklynge

Danmarks miljøklynge tilbyder i 2022 en række forløb og events målrettet innovation og vækst blandt virksomheder, der enten udvikler miljøløsninger eller har behov for at løse miljøudfordringer.

CLEAN er Danmarks miljøklynge og har som vision, at danske virksomheder skal være verdensførende inden for miljøområdet. Derfor tilbyder de i løbet af året events og forløb, som har til formål at åbne døre for innovation og forretningsmuligheder nationalt og internationalt og derigennem øge både virksomhedernes vækst og fremme den grønne omstilling. Aktuelt kan der blandt andet ansøges om deltagelse i forløbet ”Videnbroprojekt” og eventet ”Funding og innovationskraft – Roskilde”. Link til ansøgning findes nedenfor.

Videnbroprojekt

Et videnbroprojekt skal bygge bro mellem virksomheder og videninstitutioner for at omsætte specialiseret viden til nye ideer og derigennem styrke innovation og vækstpotentiale hos både virksomheder og i forskningsmiljøet.

Konkret modtager videninstitutioner, som GTS-institutter og universiteter, midler til at yde teknologisk bistand til at hjælpe danske miljøteknologivirksomheder videre med deres innovationsideer.

Et videnbroprojekt skal bestå af mindst en videninstitution og to SMV’er. Der må dog derudover gerne indgå flere store og små virksomheder samt vidensinstitutioner i projektet.

Videnbroprojekter kan f.eks. være teknologiudvikling, forprojekter, feasibility studies eller analyser. Det centrale er, at projektet skal ligge inden for CLEANs fem fokusområder; 1) vand i teknosfæren, 2) klimatilpasning, 3) affald, ressourcer og materialer, 4) luft eller 5) jord, vand og natur.

Der kan søges om mellem 250.000 og 500.000 kr. i en projektperiode på maksimalt 1 år, hvor bevillingen gives til projektets vidensinstitution(er).

Ansøgning og yderligere information findes her

Funding og innovationskraft – Roskilde

Den 10. marts 2022 fra 14.00 til 17.00 tilbyder CLEAN, at Sjællands innovative miljøvirksomheder, forskere og andre aktører kan deltage i åbningen af miljøklyngens nye kontor på Roskilde Universitetet.

Til eventet vil der være mulighed for at få indblik i de nyeste funding- og innovationstilbud samt banebrydende forskning inden for miljøområdet. Ydermere vil arrangementet være en mulighed for at møde nye potentielle samarbejdspartnere.

Eventets primære formål er, at de deltagende sammen skal sætte fokus på Sjællandske virksomheders innovative løsninger inden for vand, affald, luft, natur og klimatilpasning. Derudover vil arrangørerne sørge for, at der gives et overblik over væsentlige støttemuligheder og innovationstilbud samt information vedrørende muligheder for samarbejde med vidensinstitutioner, såsom Roskilde Universitet, for at fremme virksomhedernes innovations- og teknologiudvikling.

Program:

Kl. 14.00  Netværk og sparring om funding- og innovationstilbud

Kl. 15.00  Velkomst Kim Fredenslund og Peter Kjær

Kl. 15.15  Tomas Breddam, Borgmester i Roskilde

Kl. 15.30  Mød Danmarks miljøklynge

Kl.15.45  Mød en virksomhed – Aquagreen, v. Henning Schmidt-Petersen, CEO

Kl. 16.00  Mød en forsker – Thomas Budde Christensen, Lektor i Miljøinnovation, Roskilde Universitet 

Kl. 16.15  Netværk

Kl. 17.00  Tak for i dag!

Yderligere information samt tilmelding findes her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet Miljø, Energi og Klima med relevante nyheder fra erhvervslivet, pressemeddelelser samt invitationer til fysiske og virtuelle arrangementer. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karin Klitgaard

Karin Klitgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3695
  • Mobil +45 2565 0241
  • E-mail kakl@di.dk

Relateret indhold