21.04.22 Miljø, energi og klima Nyheder

Konference: Acceleration af den cirkulære økonomi indenfor plastik og tekstiler

Den 11. og 12. maj afholdes i Odense Kongres Center en gratis konference, som har til formål at undersøge, hvordan man kan accelerere den cirkulære økonomi, opbygge partnerskaber og finde emner for fremtidige forskningsprojekter.

Konferencen er målrettet entreprenører, SMV’er og store virksomheder, førende forskere inden for feltet, NGO’er og relevante offentlige virksomheder. Deltagernes input til konferencen vil spille en central rolle i udformningen af fremtidig forskning og innovation inden for cirkulær økonomi med fokus på plastik og tekstiler.

Indholdet på konferencen bygger på  ”The roadmap towards a circular plastic and textile future”. Roadmappen er en køreplan frem mod 2050 med udgangspunkt i forskningsmissionen om cirkulær økonomi indenfor plastik og tekstiler. Den beskriver udfordringer og mangler inden for missionen, styrkepositioner og potentiale og skitserer nøgleaktiviteter samt relevante workstream-temaer for fremtidige partnerskaber.

Læs roadmappen her

Forskningsmissionen for tekstil og plast

Forskningsmissionen om cirkulær økonomi med fokus på tekstiler og plast er en af fire forskningsmissioner, som var en del af regeringens grønne forskningsstrategi fra september 2020. Forskningsmissionen har til formål at bidrage til at fremme cirkulær økonomi gennem udvikling af løsninger til at forbedre ressourceproduktiviteten, mindske mængden af affald, øge kvaliteten og mængden af genanvendelsen samt reducere miljø- og klimabelastning fra produkter. Første fase af missionen har været udvikling af den køreplan, som konferencen bygger på.

Læs mere om forskningsmissionen her

Tilmelding

Yderligere information om programmet og tilmelding findes her:

Circular Economy within Plastic & Textiles
Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold