10.02.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Forventet forsinkelse af revisionen af EU’s regler for fødevarekontaktmateriale

Europa-Kommissionen planlægger kun at "arbejde hen imod" et forslag om at revidere EU's regler for fødevarekontaktmaterialer fra 2024, i stedet for at præsentere en tekst inden andet kvartal i år som tidligere foreslået.

I december 2022 præsenterede Kommissionen en revideret tidslinje for forordningen om fødevarekontaktmaterialer (FCM) for medlemslandene i arbejdsgruppen vedrørende materialer i kontakt med fødevarer. Den reviderede tidslinje angav, at embedsmænd ville bruge 2023 på at arbejde på mere detaljerede politiske beslutninger og vurdere deres potentielle virkninger.

Forventet forsinkelse

Høringssiden for revisionen af FCM-forordningen angiver, at forslaget forventes i andet kvartal af 2023. Dog antyder Kommissionens udeladelse af lovforslaget fra både dets årlige arbejdsprogram og dens vejledende tidslinje dog, at revisionsprocessen vil blive forsinket.

Forsinkelsen betyder, at det er højst usandsynligt, at reformer af forordningen vil blive afsluttet inden det næste valg til Europa-Parlamentet i 2024.

Louise Bünemann

Louise Bünemann

Fagleder for EU miljøpolitik

  • Direkte +45 3377 3024
  • Mobil +45 4070 6911
  • E-mail lobu@di.dk

Relateret indhold