Miljøpolitisk chef i DI, Karin Klitgaard

07.06.24 Miljø, energi og klima Nyheder

DI hilser længe ventet vandreguleringsudvalg velkomment

Nedsættelsen af et vandreguleringsudvalg er et vigtigt skridt i udviklingen af en innovativ og effektiv vandsektor, som er stærkt efterspurgt.

Dansk Industri (DI) er begejstret for Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagaards initiativ med at nedsætte et vandreguleringsudvalg. Udvalget skal fokusere på at forbedre den økonomiske regulering af vand- og spildevandsforsyningerne i Danmark. DI har længe ventet på denne udvikling og ser frem til at bidrage konstruktivt til arbejdet.

Karin Klitgaard, DI’s Miljøpolitiske chef, udtaler:

"Vi er glade for, at der nu langt om længe bliver nedsat et vandreguleringsudvalg, der kan se på hele den økonomiske regulering af vand- og spildevandsforsyningerne. Det skal skabe en innovativ og effektiv sektor, der er klar til at møde de udfordringer med blandt andet klimatilpasning, vi står overfor."

"Der lægges op til et grundigt arbejde over de næste par år, og vi håber, det betyder, at vi får et solidt grundlag for en revision af vandsektorloven. Denne revision skal tilgodese de mange forskellige behov for innovation, investering og udvikling samt effektiv drift."

"Vandsektorloven er fundamentet for, at Danmark kan fastholde og udvikle vores position som en af de fremmeste leverandører af vandteknologi og dermed øge eksporten af udstyr og løsninger betragteligt."

Svend-Erik Jepsen

Svend-Erik Jepsen

Fagleder, Vand & Klimatilpasning

  • Direkte +45 3377 3685
  • Mobil +45 2949 4407
  • E-mail sej@di.dk

Relateret indhold