27.11.19 Sundhed Nyheder

Life science-industrien skal bidrage til regeringens klimaindsats

Arbejdet i regeringens klimapartnerskaber er i fuld gang. Life science- og biotech-industrien er én af de i alt 13 brancher, der skal bidrage til, hvordan vi når regeringens målsætning om, at Danmark skal nedbringe udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030.

Regeringen præsenterede den 13. november 2019 13 klimapartnerskaber i samarbejde med dansk erhvervsliv.

Adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk er valgt til formand for klimapartnerskabet for Life Science og Biotech. Han skal frem mod februar 2020 indsamle refleksioner og forslag fra branchen, der skal munde ud i en klimahandlingsplan for life science- og biotekindustrien. Hver sektors klimahandlingsplan forventes at blive vedtaget, når regeringen har landet en klimalov i 2020.

DI bakker op om klimapartnerskaberne, og life science- og biotech-industrien er klar til at tage medansvar for at sikre regeringens ambitiøse klimamål. 

Life science-industrien arbejder allerede for bæredygtighed og grøn omstilling. DI ser frem til et konstruktivt samarbejde, og vi glæder os til at bidrage til partnerskabet med vores medlemmers input. Mie Rasbech, Chef for DI Life Science

Har du inputs?

Har du forslag til tiltag, der kan reducere life science-industriens klimpåvirkning, eller oplever du barrierer for grøn omstilling, som du ønsker, at DI skal bringe videre i partnerskabet? Kontakt venligst sundhedspolitisk chef Mie Rasbech, mras@di.dk.

Mette Boie Steffensen
Skrevet af:

Mette Boie Steffensen

Mie Rasbech

Mie Rasbech

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3936
  • Mobil +45 2892 4410
  • E-mail mras@di.dk

Relateret indhold