30.05.18 DI Mener Nyheder

DI Turisme & Oplevelsesøkonomi på Folkemøde 2018

Kom til to spændende debatter  om hhv. "Vidunderlig vækst eller voldsom overturisme" eller  "Kunsten eller karrusellerne".  Kig også forbi til en lille Virtual Reality-event, hvor der bydes på rumtur  med astronaut Andreas Mogensen. Det sker alt sammen  i Turismeministeret på Kampeløkke Havn

DI er en del af Turismeministeret på årets Folkemøde, idet turismen er afgørende for væksten i hele Danmark. Danmark er allerede en stor turistnation og har mulighed for at få del i en langt større del af denne vækst. Men det kræver at turismen kommer højere op på dagsordenen. Derfor åbner Turismeministeriet på Folkemødet 2018. Vi er 12 centrale turismeaktører, som brænder for at debattere turisme og finde konkrete løsninger på de udfordringer og muligheder vi står overfor.

DI og VisitDenmark debat: Vidunderlig vækst eller voldsom overturisme, fredag kl. 13.30-14.15

2025 skal de nuværende 52,6 kommercielle overnatninger vokse til 66,3 mio. Men hvordan håndterer vi den store vækst og undgår overturisme? Og hvordan sikrer vi, at turismen fortsat er en gevinst for Danmark, der skaber arbejdspladser og indtjening, bedre infrastruktur og liv i yderområderne? I udlandet er en række destinationer i gang med tiltag for at modvirke negative konsekvenser af mange turister. Herhjemme har vi endnu ikke problemet, men måske kan overturisme blive en udfordring i fremtiden. Vækst og overturisme bliver debatteret af fire debattører, der har en forskellig tilgang til emnet og forskellige forslag til løsninger og strategier. Få svar på spørgsmål som: Skal vi have færre turister og f.eks. satse på turister, der bruger flere penge? Er løsningen helårsturisme? Er der tilbud nok til de højtforbrugende turister og dem, der kommer uden for sæsonen? Hvordan ser det ud i byen og i områderne med store naturværdier? Kan og skal vi sprede turismen geografisk?

Deltagere: 
Hans Østergaard, Borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune
Anne Skovbro, Filantropidirektør, Realdania
Peer H Kristensen, Direktør, VisitAarhus
Sune Jensen, Fagleder turisme og oplevelsesøkonom, Dansk Industri
Jan Olsen, Adm. direktør, VisitDenmark
Moderator: Direktør Pia Allerslev, Allerslev og tidligere kultur- og fritidsborgmester i København

DI, Horesta og FFD-debat: Kunsten eller karrusellerne, lørdag kl. 12.30-13.00

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD), DI og HORESTA lægger i Turismeministeriet op til en debat om kulturturisme i Danmark. Kom og hør, hvordan 4 top brands inden for danske kulturattraktioner arbejder med innovation via oplevelser til danske og udenlandske turister? De fire debattører repræsenterer alle en virksomhed og attraktion, der spiller en central rolle for Danmark som turistdestination. Samtidig har de alle 4 en afgørende betydning for erhvervsudviklingen i det område, hvor de geografisk hører til. Debatten vil blandt andet sætte fokus på, hvad kulturen kan lære af karrusellerne - og omvendt karrusellerne lære af kulturen? Skal kultur kunne måles og drives som en forretning – eller bør kulturtilbud være i almenvellets interesse, som vi alle betaler til – uanset om der sælges entrebilletter eller ej?

Deltagere:
Dorthe Barsøe, Underdirektør, Tivoli
Jesper Buris Larsen, Museumsdirektør, Danmarks Tekniske Museum
Anne-Louise Sommer, Museumsdirektør, Designmuseum Danmark
Henrik Herold, Adm. dir., Randers Regnskov
Moderator: Direktør Eskild Hansen, Strategibureau

EVENT: Kom og prøv en Virtual Reality-tur i rummet med Danmarks første astronaut Andreas Mogensen

Fredag d. 15. juni 2018 kl. 18.15-19.00 i Turismeministeriet på Kampeløkke Havn
Her kan I også høre om, hvordan nye teknologier som VR, AR, augmentet reality og 360 graders video kan bruges til at skabe business i turisterhvervet. VR-oplevelsen ”Rummet-tur-retur” er udlånt af Danmark Tekniske Museum & Virsabi Aps.

Medarrangør: 
Michael Harboe, CEO, Virsabi

Her er hele programmet for Turismeministeriet  

Turismeministeret består af: 

Danhostel
Danmarks Restauranter og Caféer 
Dansk Erhverv
Dansk Industri
Dansk Kyst- og Naturturisme
Destination Bornholm 
Dansk Turismefremme
Feriehusudlejernes Brancheforening 
HORESTA 
Turismeforskerne i Danmark
Wonderful Copenhagen 
VisitDenmark

 

 

 

Liv Thøger-Aldahl
Skrevet af:

Liv Thøger-Aldahl