26.09.19 DI Mener Nyheder

Turismen i Danmark er i vækst - flere gæster og højere forbrug

Turister i Danmark har højt forbrug, men vi må ikke hvile på laurbærrene

Igen i år oplever den danske turismeindustri en stigning i antallet af gæster. Dette skyldes især et boom i antallet af udenlandske gæster, der siden 2013 er steget med over 26 pct. Stigningen betød at udenlandske gæster i 2018 havde hele 27,5 millioner overnatninger på danske hoteller, vandrehjem og feriecentre, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen i antallet af besøgende gæster har medført vækst i dansk turismeindustri, dette ikke mindst fordi, vores gæster bruger relativt flere penge, når de er på besøg, ifølge en opgørelse fra VisitDenmark.

Hvis du stopper en tilfældig turist ved Vadehavet eller på Rosenborg Slot, er der stor sandsynlighed for at vedkommende er fra et af vores nærmeste nabolande. Det er nemlig tyskerne, nordmændene, svenskerne, og hollænderne, der oftest ligger vejen forbi Danmark når de holder ferie. Og det er også blandt disse nationaliteter, vi finder nogle af de højeste ferieforbrug sammenlignet med andre europæiske lande, ifølge nye tal fra Eurostat.

Gæster fra Norge, Tyskland og Holland bruger flere penge end EU-28 gennemsnittet per udenlandstur. I gennemsnit bruger en borger i et af EU-landene 812 euro per udenlandstur. Nordmændene indtager en absolut førsteplads, med et gennemsnitligt forbrug på over 1500 euro per tur til udlandet.

                        

I Danmark nyder vi godt af at være en attraktiv feriedestination for turister, der er villige til at bruge mange penge på deres rejser. Samtidigt er det afgørende, at vi fortsat er opmærksom på nye markeder. Med muligheden for et hårdt Brexit lige om hjørnet, samt advarsler om teknisk recession i Tyskland, må vi ikke lægge alle vores æg i én kurv. Vi kan med fordel bl.a. kigge længere mod syd på lande som Frankrig, Østrig og Spanien, der også gennemsnitligt bruger over EU-28 gennemsnittet på udenlandsrejser.

Kenneth Kay Jensen
Skrevet af:

Kenneth Kay Jensen

Relateret indhold