Om projektet

Denne hjemmeside er en del af projektet ”FN’s verdensmål – fra filantropi til forretning”. Projektet har til formål at give danske virksomheder indsigt, inspiration og værktøjer til at arbejde strategisk med verdensmålene og omsætte dem til forretning og flere danske arbejdspladser.

Projektet er påbegyndt 1. oktober 2017 og afsluttes 31. marts 2020. Dansk Industri varetager den daglige ledelse af projektet, som udføres i samarbejde med Industriens Fond, Global Compact Network Denmark og CBS. Projektet samarbejder desuden med blandt andre UNDP, State of Green, Food Nation og Verdens Bedste Nyheder.

Baggrund for projektet

DI arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Danske virksomheder har meget at byde på, når det handler om at skabe en bedre og mere bæredygtig udvikling i verden.

Med verdensmålene har vi fået et fælles, globalt sprog. Der er en tydelig tendens til, at markedet kræver fokus på bæredygtige produkter og ydelser. Det betyder, at forretningsmodeller, der hviler på verdensmålene, vil blive et væsentlig konkurrenceparameter for virksomheder. Derfor er projektet ikke en filantropisk tilgang til bæredygtighed – det er et spørgsmål om konkurrencekraft og ”license to operate”.

Udvikling af bæredygtige forretningsmodeller

Projektet gennemfører udviklingsforløb med 21 virksomheder. Formålet med forløbene er at træne virksomhederne i at forstå og omsætte verdensmålene til nye forretningsmuligheder. De lærer at matche relevante verdensmål til deres individuelle muligheder, at sætte mål og måle sig selv imod dem, at identificere nye markedsbehov, udvikle forretningsmodeller, finde partnerskaber og finansieringsmuligheder og realisere målene. Metoden udvikles i samarbejde med virksomhederne, og deres rejse kan følges her på siden til inspiration for andre virksomheder.

Kommunikation

Et væsentligt led i projektet er at opsamle og dele erfaringer og viden til hele dansk erhvervsliv. En vigtigt del af denne indsats udmønter sig på denne hjemmeside, som fungerer som den centrale indgang for danske virksomheder, der gerne vil arbejde med bæredygtighed koblet til forretningsudvikling.

Netværksaktiviteter

Projektet skaber en mere dynamisk videndeling gennem netværk, matchmaking og partnerskaber. Der er etableret et LinkedIn-netværk, hvor virksomheder kan finde ekspertviden og inspirerende nyheder, events og debatter om virksomheders arbejde med FN’s Verdensmål. I løbet af projektperioden bliver der afholdt landsdækkende konferencer, regionale workshops, temadage og meget mere, som skal engagere virksomheder på tværs af brancher om udvalgte temaer og verdensmål.

Læs mere om netværksaktiviteter her