Administrationsbygning i Aarhus

Administrationsbygning for Paschal-Danmark er bygget op af hvid beton med en næsten silkeglat overflade. Bygningens runde hjørne illustrerer in situ-støbt betons potentiale for bløde linjer og krumme konstruktioner.

Kort beskrivelse

Administrationsbygning for Paschal-Danmark er en effektiv og funktionel bygning på 300 kvadratmeter i ét plan med praktiske funktioner som installationer og omklædningsfaciliteter samlet i én indre kerne. Bygningen er bygget op om en kvadratisk grundplan med et pyramidetag. Alle vægge, både udvendig og indvendig, er bygget op af hvid beton og fremstår som rå beton med en næsten silkeglat overflade. Facaderne er udført som sandwichelementer, hvor ydervæggen er støbt først. Dernæst demonteres inderforskallingen, og der placeres isolering og armering. Efterfølgende monteres inderforskallingen igen, og indervæggen støbes.

Bygningen er udført med et rundt hjørne, der illustrerer in situ-støbt betons potentiale for krumme konstruktioner.

Da betonoverfladerne er støbt mod forskallingsplader, er der opnået en meget glat betonoverflade. Markante skel mellem forskallingspladerne udgør, sammen med de runde aftegninger fra spændestavene, bygningens ornament. Ornamentet, der er skabt af kunstneren Esben Klemann, skaber en kontrast til de plane betonoverflader og udgør bygningens indgangsparti. Det smukke indgangsparti er fysisk frembragt via robotteknologi på Teknologisk Institut, og forskallingen er fræset ud i ekspanderet polystyren. 

Fakta

Byggeår: 2010
Bygherre: Paschal-Danmark A/S

Arkitekt: Arkitektfirmaet Hans Jørgen Jensen

Kunstner: Esben Klemann

Entreprenør: Dan Flex Totalbyg Aps med EMR Murer & Entreprenør A/S som underentreprenør på betonarbejdet.

Ingeniør: Ingeniørfirmaet Henry Jensen A/S

Lokation: Bredskiftevej 24-26, 8210 Aarhus V

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold