Isbjerget i Aarhus

På kajkanten i Aarhus Havn står 11 hvide betonspidser med blå altaner. Det er et spektakulært syn at se en række af hvide krystalformer, der ligger på deres egen ø.

Kort beskrivelse

Beton har spillet en central rolle i opførelsen af Isbjerget. Der er benyttet ikke mindre end 685 forskellige betonelementer til udførelsen af byggeriet, herunder hvid beton med græske ”snowwhite-sten”, som er efterbehandlet for at opnå en unik glans. Bygningens hvide facade står i smuk kontrast til den bløde, tropiske træbeklædning på altangulvene. Havudsigten har været højt prioriteret, og derfor er alle boligerne indrettet med panoramavinduer, der giver en fantastisk udsigt.

Særligt udfordrende har det været at bygge flere af Isbjergets øverste spidser, der er dannet af 25 ton tunge betonelementer. Derfor har sikkerheden under byggeriet også været skærpet.

Byggeriet er placeret på en bastion, der folder sig ud mod vandet med et elegant trappeanlæg. Der er i alt 208 lejligheder fordelt på fire bygninger. Lejlighederne er meget forskellige i størrelse og udformning. Nogle lejligheder fordeler sig på to plan, andre med forskudte plan og endelig en helt tredje boligform med rum i dobbelt højde. Derudover spænder lejlighederne i størrelse fra 55 kvadratmeter og op til 227 kvadratmeter. Den højeste bygning er 12 etager.

Fakta

Byggeår: 2011 – 2013

Bygherre: Pension Danmark A/S

Entreprenør: NCC Construction Danmark A/S

Ingeniør: Hamiconsult A/S, Tækker Rådgivende Ingeniører A/S

Bygherrerådgiver: Cowi A/S, Arkitema Architects K/S, Kromann Reumert

Samarbejdspartnere: Bo-Glas A/S, AE Stålmontage A/S

Lokation: Mariane Thomsens Gade, 8000 Aarhus C

Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen
Foto: Thomas Juul Andersen

Relateret indhold